Jan Plestenjak predstavlja trinajsti studijski album »Dvigni Krila«

6. 11. 2015

Najbolj uspešen slovenski glasbenik in avtor številnih uspešnic danes predstavlja svoj trinajsti studijski album »Dvigni krila«, naslednika z zlato ploščo nagrajenega albuma »Večja od neba«.

Tudi tokrat se je Jan Plestenjak pri ustvarjanju pesmi poigral z različnimi žanri in glasbene zgodbe na albumu tako povezal z izpovednimi baladami, udarnimi rock ritmi ter vrhunskim popom, ki odlikuje Janovo glasbeno ustvarjanje.

Nov album je Jan napovedal s pesmijo 'Stara dobra', v kateri se skriva katarzično sporočilo oziroma nakazuje na trenutek, ko spet najdemo sebe, kar naj bi bila tudi rdeča nit albuma. »Na albumu vsaka pesem opisuje trenutek, v katerem veš, da moraš narediti premik v življenju. Pesmi govorijo o odločitvi po spremembi, ko imaš vsega dovolj, zato se podaš v iskanje novih rešitev,« je povedal Jan.

Poleg avtorskih pesmi je na albumu tudi priredba uspešnice 'Ko mene več ne bo', o kateri Jan pove, da mu je to najlepša pesem, napisana v slovenskem jeziku. »Malce sem nevoščljiv avtorjema Sašu Fajonu in Dragu Misleju, da je nisem jaz napisal,« se je pošalil Jan.

Tudi tokrat je bil koproducent albuma dolgoleten Janov sodelavec, Martin Štibernik, instrumentalni del pa so poleg Jana, ki je sam odigral kitare, klaviature in klavir, posneli glasbeniki, ki Jana spremljajo tudi na koncertih: basist Anže Langus Petrović, bobnar Roman Ratej in kitarist Zdenko Cotič. V pesmi 'Ostani' in 'Moja zastava' gostuje tudi simfonični orkester Bucharest, ki mu je dirigiral Valter Sivilotti. Klaviature za pesem 'Ko mene več ne bo' pa je posnel Sašo Fajon.

Pod predelavo aktualne radijske uspešnice 'Stara dobra', ki na spletnem portalu Youtube le en mesec od objave beleži že več kot 260.000 ogledov, se je podpisal Iztok Turk.

Spremljevalne vokale so poleg Plestenjaka in Štibernika posneli vrhunski vokalisti: Lea Sirk, Omar Naber, Petra Pečovnik ter Manca Špik.

Album je glasbenik posvetil svoji psički Aji, dolgoletni zvesti prijateljici, ki ga je spremljala tudi pri delu v studiu in je bila tako nepogrešljiv del ekipe med snemanjem sedmih studijskih albumov.

Dvignite krila in vstopite v veseli december skupaj z Janom Plestenjakom!

V četrtek, 10. decembra, bo Jan Plestenjak na koncertu v Hali Tivoli poleg plesne uspešnice 'Stara dobra' premierno predstavil tudi druge nove pesmi, ki se nahajajo na njegovem trinajstem studijskem albumu »Dvigni krila«.

Poleg teh vas bo Jan s svojo spremljevalno skupino nostalgično popeljal tudi skozi uspešnice, ki so nastale v obdobju njegovega 23-letnega glasbenega ustvarjanja, kot so 'Ona sanja o Ljubljani', ki ima na spletnem portalu Youtube že več kot milijon ogledov, velika uspešnica 'Večja od neba', ki je bila predstavljena na istoimenskem albumu, ki se je po prodaji zavihtel na prvo mesto najbolj prodajanih albumov in tam ostal 13 zaporednih tednov, ter 'Soba 102', 'Sam da ti maš mene rada' in številne druge.

Vstopnice za koncert so že v prodaji na vseh Eventimovih prodajnih mestih.

Priporočamo