Janez Hočevar - Rifle: Veste, kolikokrat v življenju se je poročil?

Janez Hočevar - Rifle: Veste, kolikokrat v življenju se je poročil? (foto: Ana Kovač) Ana Kovač
22. 2. 2021 | Promocijsko sporočilo

Igralec Janez Hočevar - Rifle se je v življenju poročil trikrat, štirje otroci pa so se mu rodili v prvih dveh zakonih. V vsakem po dva. 

Le kdo ne pozna simpatičnega, dobrodušnega, vedno nasmejanega sivobradega Rifleta, ki se je s svojo preprostostjo in ljudskostjo prikupil tako obiskovalcem gledališč kot gledalcem televizije ... Pa veste, da je bilo njegovo zasebno življenje kar pestro, preden se je ustalil s svojo zadnjo ženo, igralko Majo Boh? 

Njegove žene in sinovi

Navihani in nadvse vitalni 81-letnik, katerega velika strast so motorji, se je poročil kar trikrat. Prvega sina Miho, ki je postal uveljavljen filmski režiser, je dobil pri 23 letih, ko je obiskoval igralsko akademijo in se prvič poročil. Štiri leta po Mihi se mu je z isto ženo rodil še Gašper, ki je izvrsten kuhar.

Po prvi ženi je sledila druga, ki mu je prav tako rodila dva sinova. Leta 1970 je na svet prijokal Matevž in samo leto za njim Andraž. Prvi je inženir geologije, drugi televizijski športni novinar. Po drugem neuspelem zakonu je poskusil še v tretje; ker gre v tretje bojda rado. Poročil se je igralko Majo Boh, s katero se je ustalil do danes.

Pred kar nekaj leti je v enem od intervjujev priznal, da je, kar zadeva ženske, raziskovalec, saj so mu zanimive. Njegov najmlajši sin Andraž pa pravi, da je od vseh nasvetov, ki mu jih je dal oče, najbolj zagrabil tistega, ki se nanaša prav na ženske. Ko je bil še zelo mlad, naj bi mu rekel, da se ne sme preveč zaletavati glede družine oziroma glede žensk, češ da se mu ni treba poročiti s prvo oziroma z vsako … 

Še vedno dejaven

Rifle je nagrajenec Prešernovega sklada, prejemnik viktorja za življenjsko delo, njegov je Borštnikov prstan. Na odru in televiziji je zaigral že neštetokrat, prelevil se je že v marsikateri lik, pred kratkim pa je sprejel povsem novo vlogo oziroma prav poseben izziv. Igra namreč v prvi slovenski interaktivni spletni komediji Optimisti, ob boku Lada Bizovičarja in Gorana Hrvaćanina.

V enem od intervjujev je Rifle povedal, da se je te oblike predstave spomnil Lado in da gre za virtualno zadevo, ki pa vendarle dopušča tudi kontakt z občinstvom. Pravi, da je bistvo, da ni posneto vnaprej.

Bodite še vi čudovito občinstvo, ki bo s pomočjo čudes moderne tehnologije z njimi sodelovalo v varnem zavetju domače televizije ali računalnika. Komične junake lahko namreč v živo tudi usmerjate in jim dajete ideje v spletni klepetalnici oziroma na potek vplivate z glasovanjem.  

Ne zamudite priložnosti za brezplačno vstopnico

Eden od podpornikov Optimistov je tudi Telemach, ki je že vrsto let najhitreje rastoči mobilni operater v Sloveniji. Danes mu zaupa že več kot 600.000 mobilnih uporabnikov, njihova nenehna rast števila naročnikov pa je posledica vrhunskih, brezhibnih storitev ter nenehnih vlaganj in nadgradenj v infrastrukturo. 

Po zelo odmevni januarski premieri in še dveh ponovitvah bodo Optimisti še naprej skrbeli za zabavo, ob veliki prelomnici pa so pri podjetju Telemach pripravili posebne ponudbe tako za obstoječe kot nove naročnike.

Najbolj zveste naročnike in tudi prvih 300 novih naročnikov bodo pri Telemachu nagradili z brezplačnimi vstopnicami, preostali naročniki pa bodo prejeli kodo za popust.

Bodite na tekočem, kdaj se Optimisti dobijo na spletu in delite optimizem z njimi in vsemi drugimi, ki smo ga potrebni.