Japonski premier prvič javno o možnosti prestavitve OI v Tokiu

Japonski premier prvič javno o možnosti prestavitve OI v Tokiu (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: STA
23. 3. 2020

Tudi japonski premier Shinzo Abe je prvič javno potrdil možnost, da lahko zaradi pandemije koronvirusa pride do prestavitve letošnjih poletnih olimpijskih iger v Tokiu.

V parlamentu v Tokiu je danes dejal, da je treba računati s tem, poročajo agencije.

Medtem, ko je japonska politika doslej poudarjala, da je prezgodaj za kakršnekoli napovedi v zvezi z igrami, ki so na sporedu konec julija in v začetku avgusta, je Abe glede na razvoj dogodkov konec tedna in vse večji pritisk s strani nacionalnih olimpijskih komitejev in mednarodnih športnih zvez, da se igre vendarle prestavijo, danes potrdil tudi to možnost. Odpoved iger zanj še vedno ne pride v poštev.

"Glede na vse okoliščine bo igre težko izvesti, zato se bomo morali odločiti o prestavitvi, pri vseh odločitvah pa mora biti na prvem mestu zdravje športnikov," je dejal Abe. Ta dodaja, da bo končna odločitev odvisna od Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok).

V Moku so že v nedeljo po telefonski konferenci izvršnega odbora napovedali, da se bo o morebitni prestavitvi iger odločil v štirih tednih. Pri tem so izključili možnost popolne odpovedi iger. Seveda pa se je Mok moral odzvati na vse pogostejše zahteve športnikov in športnih organizacij po prestavitvi.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri