Jason Bourne v novih nevarnih vohunskih spletkah

27. 4. 2016

Matt Damon bo v ikonski vlogi amnezičnega Jasona Bourna ponovno razkrival nevarne vohunske spletke.

Devet let je minilo, odkar se je v sklepnem dejanju Bournovega ultimata Ciin najbolj smrtonosen bivši agent umaknil v ilegalo. A tam ne bo ostal za vedno, saj bo že julija ponovno stopil iz senc. Četudi je njegov spomin tokrat v celoti povrnjen, pa v njem še vedno gori neusahljiva želja po razkritju sleherne skrivnosti iz njegove preteklosti.

Ali mu bo v petem nadaljevanju priljubljene vohunske franšize, ki nosi enostaven naslov: Jason Bourne, uspelo sestavite vse razbite delce, bomo v naših kinematografih izvedeli 28. julija 2016. Do takrat pa se udobno namestite in si privoščite dnevno dozo adrenalina z ogledom napovednika.

O FRANŠIZI

Leta 2002 se je pričel zmagovit pohod priljubljene akcijske vohunske franšize, osnovane na knjigah Roberta Ludluma. Njen glavni junak je bil amnezični tajni agent Jason Bourne, s katerim smo skozi leta stopali po nevarni poti odkrivanja njegove prave identitete, razkrivali sporne Ciine programe, s katerimi so skušali ustvariti popolne morilce, ter uživali v spektakularnih vohunskih spletkah. Serija filmov si je nabrala zavidljivo število oboževalcev in naklonjenost kritikov, ki so v dobi prekomerne uporabe CGI tehnologije pozdravljali njen osvežujoči realizem.

Po vsakem poglavju vrhunske akcije – bodisi z Bournom bodisi z agentom Crossom – smo še močneje hrepeneli po nadaljevanju in naša želja se bo kaj kmalu uresničila. Letos poleti se namreč Matt Damon ponovno vrača v ikonski vlogi Jasona Bourna.

O FILMU

  • »Jason Bourne ni superheroj; ne nosi ogrinjala ali maske. Ni eden tistih fantov. Je običajen moški. Mislim, da se ljudje lažje poistovetijo z njim, medtem ko razmišljajo, kako bi sami reagirali v takšnih okoliščinah. Neverjetno razburljivo je gledati Bourna, kako razmišlja, snuje načrte in jih udejanja.« – Paul Greengrass
  • V petem poglavju napete vohunske franšize se na prizorišče vračata tako glavni igralec Matt Damon kot tudi Paul Greengrass, ki je vihtel režisersko taktirko pri filmih BOURNOVA PREMOČ (2004) IN BOURNOV ULTIMAT (2007).

Igralsko zasedbo bodo dopolnili Vincent Cassel, Tommy Lee Jones in oskarjevka Alicia Vikander, medtem ko se iz stare postave vrača Julia Stiles.

INFO

  • NASLOV: Jason Bourne
  • IGRALSKA ZASEDBA: Matt Damon, Julia Stiles, Alicia Vikander, Vincent Cassel in Tommy Lee Jones
  • REŽIJA: Paul Greengrass
  • SCENARIJ: Paul Greengrass, Christopher Rouse; po karakterjih Roberta Ludluma
  • PRODUCENTI: Frank Marshall, Jeffrey Weiner, Paul Greengrass, Matt Damon, Gregory Goodman, Ben Smith
  • IZVRŠNA PRODUCENTA: Christopher Rouse, Henry Morrison
  • ŽANR: Akcijski triler
  • V KINU: od 28. 7. 2016

Priporočamo