Javno podjetje Komunala Brežice najboljši zaposlovalec leta 2016 v Sloveniji

24. 3. 2017
Deli

V Javnem podjetju Komunala Brežice, ki velja za eno najbolj inovativnih komunalnih podjetij pri nas, so osvojili še eno priznanje za uspešno delo. Na vseslovenskem izboru Zlata nit pod pokroviteljstvom ministrstva za delo in časnika Dnevnik že deseto leto izbirajo najboljše zaposlovalce leta v kategoriji majhnih, srednje velikih in velikih podjetij. Komunala Brežice je v kategoriji srednje velikih podjetij zmagala in postala najboljši zaposlovalec leta 2016 v Sloveniji.

Ekipa Komunale Brežice po razglasitvi

Ekipa Komunale Brežice po razglasitvi

Direktor Aleksander Zupančič je prevzel visoko priznanje iz rok ministrice dr. Anje Kopač Mrak in predsednika uprave Dnevnika Bojana Petana.

Direktor Aleksander Zupančič je prevzel visoko priznanje iz rok ministrice dr. Anje Kopač Mrak in predsednika uprave Dnevnika Bojana Petana.

Najboljši zaposlovalci v Sloveniji v letu 2016 (z leve proti desni Komunala Brežice, Krka d.d. in Lotrič Meroslovje).

Najboljši zaposlovalci v Sloveniji v letu 2016 (z leve proti desni Komunala Brežice, Krka d.d. in Lotrič Meroslovje).

»Ponosen in vesel sem, da so naša prizadevanja in inovativni pristopi prepoznani na različnih področjih, tudi na področju zagotavljanja kakovostnih odnosov med našimi zaposlenimi, ki so temelj vseh naših uspehov. Veseli me, da nismo prepoznavni samo po številnih uspešnih projektih, namenjenih ozaveščanju na področju varovanja narave in ohranjanja naravnih virov, temveč tudi po zavzetih in ponosnih zaposlenih, ki smo tisti, ki ustvarjamo uspehe podjetja.« je ob tej priložnosti dejal Aleksander Zupančič, direktor Komunale Brežice.

Bistvo izbora Zlata nit je merjenje kakovosti odnosa med podjetjem in njegovimi zaposlenimi. Komunala Brežice je najprej do uvrstitve med sedem najboljših v svoji kategoriji prišla na podlagi raziskave med zaposlenimi v podjetju, ki jo je izvedla komisija in poslovnih rezultatov. V finalu se je torej potegovala za naziv najboljšega zaposlovalca, ki ga je v vsaki velikostni kategoriji – malih (od 10 do 50 zaposlenih), srednje velikih (od 51 do 250 zaposlenih) in velikih podjetij (nad 250 zaposlenih) – izbrala strokovna komisija ter zmagala.

Komunala Brežice je do zdaj za inovativne projekte okoljskega ozaveščanja občanov, med katerimi so »Plastična vrečka si ne zasluži všečka«, »Zdravo – bolj zdravo – voda iz pipe«, projekt za manj zavržene hrane »Hrana sodi na krožnik, ne v smeti!«, »Kdor ločuje, privarčuje« in projekt brezplačne menjave uporabnih stvari »Prinesi – odnesi«, prejela že številne nagrade in priznanja, ki so velika spodbuda za nadaljnje delo, hkrati pa obveza, da bodo svoje delo opravljali še bolj zavzeto.

Z uspešnimi projekti na področju ločevanja odpadkov so lani zbrali več kot 4187 ton ločenih frakcij, kar je dobrih šest odstotkov več kot leto poprej, v primerjavi z letom 2011 pa je povečanje 84-odstotno. Svojim uporabnikom tako letno privarčujejo 352.800 evrov, z novim načinom obdelave pa še dodatnih 164.000 evrov. Posledično je znesek na položnici za štiričlansko družino vsak mesec nižji za 6,9 evra, kot bi bil sicer.

Javno podjetje Komunala Brežice upravlja sedem javnih vodovodnih sistemov, tri kanalizacijske sisteme (Brežice, Obrežje in Globoko), 182 ekoloških otokov za ločeno zbiranje odpadkov, pokopališče in tržnico v Brežicah, občinske in zasebne večstanovanjske objekte ter poslovne prostore. Osnovno poslanstvo podjetja je ljudem omogočiti osnovne življenjske dobrine, kot je neoporečna pitna voda, ter omogočiti kakovostno bivanje v zdravem in čistem okolju.