Jazzva v kratkem s koncertom, ki bo navdahnjen z božičem!

Jazzva v kratkem s koncertom, ki bo navdahnjen z božičem! (foto: Jure Matoz) Jure Matoz
7. 12. 2015

Morda ste jih opazili v letošnji sezoni oddaje Slovenija ima talent? Vseeno pa niso od včeraj, Jazzva je v svet a cappella glasbe vstopila že skoraj pred desetletjem.

Njeni člani se ne bojijo novih izzivov, rastejo iz leta v leto ter imajo vedno večje ambicije, ki jih uresničujejo s koncertiranjem na domačih in tujih odrih. Jazzvin repertoar sestavljajo pesmi iz najrazličnejših žanrov; od popa, rocka, jazza do aranžmajev ljudskih pesmi in še mnogo drugega. Verjetno ni nikogar, ki ne bi poznal glasbenih uspešnic kot so Ne čakaj na maj, Nora misel, Vozi me vlak v daljave ali All about that Bass. Slišite jih lahko v sodobni in inovativni preobleki, izvedene povsem brez inštrumentov, v izvedbi vrhunske a cappella skupine Jazzva. S širokim naborom skladb najrazličnejših glasbenih zvrsti, nepozabno izvedbo in smislom za humor nagovarjajo vse, ki radi prisluhnete dobri glasbi.

V zadnjih mesecih so se v Jazzvi osredotočali predvsem na nastop na oddaji SLOVENIJA IMA TALENT, novembra so namreč nastopili v četrti polfinalni oddaji in za las zgrešili finale. Sedaj pa gredo že novim ciljem naproti!

16.12. imajo na Viču tradicionalni celovečerni koncert, kjer bodo predstavili, kar so skuhali v zadnjem letu dni. Ker je to že predpraznični čas, bodo koncert seveda začinili tudi s kančkom božičnega vzdušja. Seveda ste lepo vabljeni.

V preteklih letih so dosegli kar nekaj vidnejših uvrstitev na slovenskih in mednarodnih tekmovanjih. Za svoj največji mednarodni dosežek štejejo odlično drugo mesto na tekmovanju s profesionalno mednarodno konkurenco Internationaler A CAPPELLA Wettbewerb 2015 v Leipzigu v Nemčiji. V Sloveniji pa so kar trikrat zapored zmagali na festivalu a cappella glasbe Sredi zvezd v Žalcu. Poleti so bili povabljeni na festival Europa Cantat v Madžarskem Pecsu, ki se ga je udeležilo 5.000 ljudi. Nastopili pa so tudi pred slovenskim paviljonom na slovenskem nacionalnem dnevu na svetovni razstavi EXPO2015 v Milanu.

Značke: Jazzva koncert

Priporočamo