Jernej Slivnik odpotoval na paraolimpijske igre

Jernej Slivnik in njegova ekipa pred odhodom. Tam jih je pozdravil tudi predsednik Damijan Lazar. (foto: Press) Press
4. 3. 2018

V soboto popoldan je slovenski paraalpski smučar 17-letni Jernej Slivnik odpotoval na paraolimpijske igre, kjer ga 14. in 17. marca čaka nastop na slalomu in veleslalomu.

Slovenija bo imela po zaslugi Hrušičana in dijaka 3. letnika jeseniške gimnazije še petič po letu 1992 predstavnika na zimskih paraolimpijskih igrah.

„Jernej je dobro pripravljen, čeprav je zadnji teden malce slabše treniral. Bilo je precej obveznosti, malce je tudi zbolel. Zato ga s treningom nismo obremenjevali. Ker je do prve tekme še dovolj časa, bomo v Južni Koreji nadoknadili še slalomski trening, ki mu manjka," je pred letom proti Zürichu in naprej proti Seulu povedal trener Roman Podlipnik, v ekipi so še vodja odprave Roman Jakič, pomočnik trenerja Gal Jakič in fizioterapevtka Manca Vida.

Za prijetno presenečenje so poskrbeli njegovi sošolci, ki so na letališče prinesli velik transparent z njegovimi slikami in vzpodbudo. Srečno pot in dober nastop pa sta Jerneju zaželela tudi ravnateljica jeseniške gimnazije Lidija Dornig in predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite Damijan Lazar.

„Jernej je odpotoval, je edini naš predstavnik na paraolimpijskih igrah. V Južno Korejo gre po izkušnje, podporo ima pravo in zadostno. Jernejeva zgodba se šele dobro začenja, vse skupaj pa je dobra naložba za prihodnja štiri leta, da bo v Pekingu pokazal svojo pravo kvaliteto, do takrat pa naj nabira izkušnje in uživa," je povedal Damijan Lazar, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite.

Igre se pričnejo 9. marca, Jernej bo slovenski zastavonoša, sodelovalo pa bo 42 držav.

Priporočamo