Jesenska bera novih otroških knjig za mlade bralce

Jesenska bera novih otroških knjig za mlade bralce (foto: profimedia) profimedia
7. 9. 2018

Prva jesenska bera knjižnih novosti za mlade bralce je že tu. Poleg štirih novih čebelic za najmlajše bodo kmalu z nami tudi tri knjige za malo večje mlade bralce.

Ob dogodivščinah krokodilčka Krokija otroci spoznavajo svet, sebe in – sočutje, tovarištvo, občutljivost in drugačnost. Vse to bodo otroci srečali v novi knjižici iz zbirke Čebelica Kroki in prijatelji, ki sta jo ustvarila Krokijeva botra Meta Brulec in ilustrator Silvan Omerzu.

otroske

Kratke in prikupne zgodbe pisatelja Cvetka Zagorskega o dogodivščinah predšolske deklice Pike so po petdesetih letih v novi podobi, ki jo je izdelala Ana Zavadlav, najprej zaživele v reviji Cicido. S knjižico Pika te igrive zgodbice prihajajo tudi med platnice zbirke Čebelica.

Iz zakladnice ljudskih pravljic je Slavica Remškar za zbirko Čebelica odbrala kubansko pravljico Čarovničin dvorec. Prevedla jo je Katarina Minatti, z imenitnimi ilustracijami pa opremila ilustratorka Tanja Komadina. V četrti knjižici se bodo bralci poigrali z ugankami, ki jih je sestavil Ambrož Kvartič, za domiselne ilustracije pa je poskrbel ilustrator Igor Šinkovec. Kdo in kaj? Razvozlaj! je Kvartičev prvenec, z več njegovimi ugankami pa se lahko bralci preizkusijo v reviji Ciciban.

Pisatelj Andrej E. Skubic se je med mlade bralce podal z zgodbo o kamnu, ki že milijone let živi v gorah, in pametnem telefonu, ki ga je izgubil David. Knjiga Telefon ali Tisoč stvari, ki jo je z odličnimi risbami opremil Igor Šinkovec, bo bralce pritegnila z nenavadno zgodbo o še bolj nenavadnem prijateljstvu.

Ljubitelji stripov in zabavnih nalog bodo na svoj račun prišli s slikanico priljubljene ilustratorke in pisateljice Jelke Godec Schmidt in Tomaža Tomšiča. Razposajeni junaki znamenite Cicibande so svoje mesto v slikanici z naslovom Cicibanda dobili po nekaj letih izhajanja v Cicibanu.

Iz za konec še pesmi. Knjiga Ta luštne ljudske prinaša izbor dvanajstih prepoznavnih pesmi iz zakladnice slovenske ljudske dediščine, ki ga je naredila glasbena urednica Metka Pušenjak. Knjigo dopolnjuje zgoščenka z izvirno vokalno-inštrumentalno priredbo otroškega pevskega zbora in solistke. Ilustrativno podobo duhovitim in prostosrčnim pesmicam je ustvaril Zvonko Čoh.

otroske