Jesenska pripoved v znamenju praznika vina

Pogled na idilične Rimske terme, ki so samo 15 minut vožnje z avtom oddaljene od Celja. (foto: Rimske terme Press) Rimske terme Press
27. 10. 2017 | Promocijsko sporočilo

V Rimskih termah tudi prihajajoči mesec ne bo minil brez poklona jeseni. Njeno barvitost bodo lahko obiskovalci najstarejših term pri nas začutili s pestrimi načini razvajanja in sproščanja, tudi z jesenskimi negami obraza, ki zagotavljajo sijočo kožo, dobro počutje in sprostitev. November bo tudi v znamenju martinovega, praznika, posvečenega vinu, zato so v zeleni oazi, ki je samo 15 minut oddaljena od Celja, pripravili pestro martinovo ponudbo.

Za obiskovalce Rimskih term so zasnovali prefinjeno razvajanje z ledenim vinom, posebno nego obraza z osvežilnim učinkom za takojšnjo poživitev. Priljubljeni praznik, ko se po ljudskem izročilu mošt spremeni v vino, bodo obogatili z jesensko pripovedjo, peelingom in masažo celega telesa z oljem grozdja. Tisti, ki imajo radi presenečenja, se bodo lahko prepustili skrivnostni vinski oblogi telesa, v Rimskih termah pa bodo poskrbeli tudi za zaljubljene, ki bodo lahko uživali v romantični kopeli v dvoje, obogateni z rimskim vinom.

Medtem ko se jesen v polnosti ponaša z živahnimi barvnimi odtenki, se v Rimskih termah že pripravljajo tudi na bližajoče se zimske in praznične dni. V hotelskem kompleksu treh štirizvezdičnih hotelov ponujajo pakete bivanja, ki bodo obogatili čarobnost Božične pravljice s svečano božično večerjo, božičnim presenečenjem in božičnim animacijskim programom. Za družine z otroki pripravljajo posebne ugodnosti, najmlajši bodo lahko bivali brezplačno.

V Sofijinem dvoru bo pestro tudi na najdaljšo noč v letu, ko se bodo lahko obiskovalci najstarejših term v Sloveniji pridružili gala silvestrovanju z izbrano hrano in novoletnim presenečenjem. Še do božičnih praznikov pa v Rimskih termah vabijo tudi na aktivni oddih s svojevrstno sprostitvijo in preživljanjem prostega časa v objemu narave.

Rimske terme so najstarejše terme v Sloveniji, z več kot 2000-letno tradicijo. Sestavlja jih hotelski kompleks treh štirizvezdičnih hotelov, wellness centra in medicinskega centra. Že v 19. stoletju so veljale za prestižno letovišče, saj so jih obiskovali člani kraljevih družin z vse Evrope. Danes so poznane kot ene najsodobnejših term v Sloveniji, z ločenimi bazeni za zdravstvene namene, vrhunskim referenčnim centrom za hrbtenico in historičnim delom vodnih nimf. Voda v termah ima zdravilni učinek in je med najbogatejšimi v Sloveniji. V Rimskih termah gostom nudijo številne sprostitvene in terapevtske programe bivanja. V programih poudarjajo preventivno skrb za zdravje in dobro počutje. Rimske terme so edine terme v Sloveniji z lastnim muzejem.

Priporočamo