Jimmy Carr je še vedno ... car!

Jimmy Carr je še vedno ... car! (foto: Marko Delbello Ocepek) Marko Delbello Ocepek
19. 9. 2016

Nedeljski dvojni nastop kralja cinikov v Gallusovi dvorani v organizaciji Tina Vodopivca je bil udaren uvod v jesensko stand-up sezono, ki prinaša tudi vrnitev Daniela Slossa in snemanje Pižamove zgodovinsko TV-specialke.

Da je nedostopni in muhasti Jimmy Carr s slovenskimi navijači stkal posebno vez, je bilo očitno že ob prvem obisku, ob vrnitvi pa je bilo zaniminaje za njegov šov Funny Business tolikšno, da mu je skoraj uspelo razprodati dve predstavi v največji dvorani Cankarjevega doma. Ta skoraj pomeni, da ima pri kvantiteti še nekaj rezerve za tretji obisk, kvaliteta pa je bila tudi tokrat nesporna.

Da so se največji ljubitelji Jimmyjevega črnega, ciničnega, pikrega humorja (»People do get hurt in these jokes!«) podali na lov za vstopnicami takoj ob objavi termina, se je kazalo v tem, da je bilo na prvi predstavi več heklanja, ki je magnet Jimmyjevih šovov, a tudi na drugi je vladalo vzdušje rock koncerta, kjer so se glasni aplavzi hitro menjali s salvami smeha. Zabavne zgodbice, ki jih trga z rafali enovrstičnic je mojster dopolnjeval z značilnimi 'podnapisi za blondinke', v katerih na svoj način publiko popelje tudi v drobovje ustvarjanja komedije, ob šalah s karikaturami pa je tokrat pripravil še žlahtni izbor zabavnih SMS-ov, ki mu jih pošiljajo oboževalci.

Med drugim je seciral Billa Cosbyja in Jimmyja Savila, se poklonil seksi Liz Hurley in se dotaknil tem, kot so ameriške volitve ( »Ljubim Trumpa, ker ljubim Ameriko in me zanima kako je bo konec. Te volitve so kot zaključna sezona dolge TV-serije ...«), brexit (»Naslednjič, ko pridem, bom moral k vam plezat čez bodečo žico kot Sirijci.«), izginulo malezijsko letalo (»Se vam ne zdi, da Copperfield tokrat res malo pretirava?«) in migracije (»Slovenians are ranting against migrations: 'This Sirians coming to Slovenia are taking all the Bosnian jobs!«). Tudi tokrat se je večrat obregnil ob politično korektnost, redna tarča njegovih bodic ostaja katoliška cerkev, marsikaj pa smo se naučili tudi o ženskah: »O ženski lahko veliko izveš iz pogleda na njene čevlje: če jih ima za tvojimi ušesi, si ji najbrž všeč ...«

Prihaja tudi!

DANIEL SLOSS (21/10) in PRVA TV-SPECIALKA S PIŽAMO (4/11)

Po obisku skandinavskega prvokategornika Johana Glansa in Jimmyja Carrja nas zdaj čaka le še zaključni del jesenske trilogije smeha Tina Vodopivca. V Cankarjev dom se z novim šovom 'So?' vrača vzpenjajoči se britanski komik Daniel Sloss (21/10). Le nekaj dni zatem pa boste lahko udeleženi v novem pionirskem projektu domače stand-up scene: Pižama bo v ljubljanski Festivalni dvorani za TV posnel uspešnico 50 odtenkov njive (11/4). Vstopnice za obe predstavi so že v prodaji.