John F. Doe - promocijski koncert ob izidu prvenca JFD

John F. Doe - promocijski koncert ob izidu prvenca JFD (foto: JFD) JFD
10. 5. 2015

Blejski rockerji bodo na odru Komune v Kinu Šiška nastopili v okviru promocije svojega prvenca JFD in prihajajočega videospota za tretji single.

Album je izdan v samozaložbi, kar je odraz energične osebnosti skupine in bo v taki obliki predstavljen in uradno izdan na promocijskem koncertu. Album bo v celoti odigran v živo, skupaj z ostalimi avtorskimi komadi. Gost večera bo Samuel Blues, zasedba pa obljublja še nekaj presenečenj.

Kje in kdaj?

22. maja ob 21:00 v Kinu Šiška

O bandu

  • Zasedba je nastala leta 2010, ko je skupino prijateljev združila želja po ustvarjanju edinstvene in kakovostne glasbe. Močen vokal in razločen vibrato vokalista Marka Zemljiča bogati raznoliko tehniko, melodične verze in uporabo raznovrstnih zvočnih efektov, ki jih ustvarjata kitarist Aleš Svetina ter klaviaturist in back vokalist Luka Zemljič. Za dinamično ritem sekcijo skrbita Bojan Marinko na bobnih in Tilen Knaflič na bas kitari. Njihovo glasbo bi lahko opisali kot zlitje različnih stilov, najbolj pa se poigravajo z zvoki indie in garage rocka.

O albumu

  • JFD predstavlja 10 skladb, ki povzemajo zadnji dve leti ustvarjanja glasbene skupine in iskanja pravih zvokov. Posnet v živo, nakazuje na povezanost skupine in dopuščanje svobode inštrumentov za doseganje želenih učinkov. Temu prilagojeni sta harmonija in dinamika, celota pa je podprta s surovim zvokom inštrumentov in vokala. Album lahko v celoti slišite na spodnji povezavi.

Kot že omenjeno, skupina pripravlja tudi videospot za svoj tretji single Rider, ki bo premierno predvajan v kratkem.

Priporočamo