Josipa Lisac naravnost iz studija v Križankah

Josipa Lisac naravnost iz studija v Križankah (foto: Josipa Lisac - promo) Josipa Lisac - promo
22. 6. 2015

Josipa Lisac je zadnji mesec preživela v studiju, kjer je nastajala nova skladba, ki je premiero na radijskih valovih doživela 16. junija.

Novi singel Tu je nastal ob pomoči Saše Antića, člana splitskega kolektiva T.B.F., ki se je ob producentu in avtorju glasbe Srđanu Sekuloviću Skaniju, podpisal kot soavtor besedila. Z Antićem sta se spoznala na letošnji podelitvi nagrad Porin, ko ji je ta predal nagrado za antologijski album hrvaške glasbe – govora je seveda o njenem kultnem prvencu Jednik jedne ljubavi, katerega izbrane skladbe se še danes redno pojavljajo v njenem

"Skladba je moderna, sveža in ima pravi groove. Osebno mi je zelo všeč in se počutim izpolnjeno, saj je rojena nova in odlična pesem," je povedala Josipa, ki z Tu nadaljuje sodelovanje s Sekulovićem, ki se je kot avtor podpisal že pod eno skladbo z njenega zadnjega albuma Živim po svome (2009).

Tu hkrati najavlja novo ploščo, ki se bo pred načrtovano izdajo konec leta, predstavila s še eno skladbo v jesenskih mesecih.

Prvi nastop po prihodu iz studija bo tako koncert v ljubljanskih Križankah 26. junija.

Josipa je napovedala prve goste gala koncerta v Plečnikovem avditorju – reško indie pop zasedbo Quasarr, s katerimi je pred dvema letoma posnela skladbo Ljubav, ki jo bodo v Ljubljani prvič izvedli pred slovenskim občinstvom. Še enega gosta presenečenja bomo razkrili v prihodnjih dneh. Do takrat pa lahko na spodnji povezavi prisluhnete skladbama Tu in Ljubav.

  • Tu

  • Ljubav

Značke: Josipa Lisac