Junija bodo Stožice gostile Boba Dylana!

Junija bodo Stožice gostile Boba Dylana! (foto: Goran Antley) Goran Antley
23. 3. 2015

25. junija bo v ljubljanskih Stožicah nastopil Bob Dylan, kar bo že njegov četrti nastop v Sloveniji.

Bob Dylan je v svojem življenju preživel nešteto svetovnih sprememb, doživel vojne, katastrofe, bolezni, trpljenje, žalost. A hkrati je kot priča človeške vztrajnosti pel o upanju, ki ga je videl in še zmeraj vidi v človeški rasi. Kot trubadur, a mnogo manj vesel trubadur, je potoval povsod po svetu in s svojimi pesmimi kritiziral človeško zlo, pohlep in željo po (samo)uničenju.

Napisal je pesmi, ki se še danes pojejo v najbolj črnih trenutkih in njegovi hiti, katerih teme se dotikajo vsega, so himne, ki jih je človeštvo vedno pelo, kadar je bil čas za spremembe. Na t. i. 'neskončni turneji' nastopa že od leta 1980, na sceni pa je aktiven že petdeset let. Poznajo ga vsi, saj je nastopal povsod in izdal nešteto plošč. Je avtor pesmi, kot sta Knockin' On Heaven's Door ali pa Blowing In The Wind.

In Bob Dylan se bo 25. junija ustavil tudi v Ljubljani.

Tega ne smete zamuditi!

P.S. Če pa morda že boste, boste morali že nekaj dni kasneje skočiti (27. junija) čez mejo, bolj natačno do mesteca San Daniele del Friuli, ki daleč naokoli slovi po svojem pršutu, ali pa mu kasneje slediti do Rima, Lucca, Torina ...