Jure Tomič je dokazal, da Slovenci znamo kuhati »pašto«

10. 6. 2016 | Promocijsko sporočilo

Na Barilla svetovnem prvenstvu v pripravi testenin se je Slovencu Juretu Tomiču uspelo prebiti v finale. V organizaciji Akademije Barilla v Parmi, se vrhunski kuharji in mladi kuharski talenti iz celega sveta, ravno te dni - od 9. do 11. junija, potegujejo za naziv najboljšega kuharja testenin.

Za napetost tekmovanja je torej poskrbel tudi naš Jure Tomič, eden izmed 17 vrhunskih kuharjev, ki je bil izbran, da se letos poteguje za najboljšega med najboljšimi v kategoriji "Vrhunski kuharji". Žirijo je med drugim prepričal tudi z uporabo bučnega olja in bučnih semen pri pripravi svojega testeninskega krožnika. Sicer pa prihaja iz Ošterije Debeluh v Brežicah, kjer se baje vedno odlično je!

Čeprav mu mednarodna tekmovanja niso tuja, bomo navijali zanj do konca in mu želimo, da na nebu kulinaričnih zvezd zasveti najmočneje. Bravo, Jure!

Celoten program prvenstva zagotovo nudi nekaj za vsak okus! Od kulinaričnega festivala Gola Gola, ki ravno te dni poteka v Parmi do vzporedno potekajočih dogodkov kot sta delavnica fotografiranja hrane z Giovannijem Malgerinijem in srečanje z Brunom Seratom, ki vsak dan s testeninami nahrani 14000 revnih otrok. Temu in podobnim zgledom sledi tudi Barilla, za katero je eden in edini način poslovanja: Dobro zate, dobro za planet. To je vodilna misel, ki konkretno pomeni, da so vsi standardi na najvišjem nivoju: od izdelkov, ki so okusni, prehransko uravnoteženi in varni, do ostalih področij poslovanja, kot je nadzor nad oskrbovalno verigo. Vizija razvoja sloni na visoki stopnji poslovne etike in vsako odločitev sprejemamo s ciljem, da bodo naše odločitve dobre za vse - za ljudi in za okolje.

In seveda nismo pozabili tudi na sladico: vsi recepti tekmovalcev bodo po prvenstvu zbrani na spletni strani Barilla. Mi jih bomo zagotovo poskusili. Pa vi?

Priporočamo