Kaj druži Matjaža Nemca, žlahtno štorijo, Matjaža Javšnika in gosaka Gogota?

Nastop Matjaža Javšnika v Vinoteki Solum (foto: Nea Culpa) Nea Culpa
18. 11. 2015

Na martinovo soboto, 14. novembra, je bilo v Novi Gorici zelo veselo. Ne le, da je dišalo po slastnih goriških dobrotah, z Novogoričani so martinovali tudi znani Slovenci, ki so postali ambasadorji goriškega martinovanja.

Številne obiskovalce so pozdravili župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon, predsednik Turistične zveze – TIC Nova Gorica Črtomir Špacapan, vodja aktivnosti Turistične zveze – TIC Nova Gorica Dejana Baša in poslanec Državnega zbora RS Matjaž Nemec.

Za veliko dobre volje je poleg Milana Vodopivca, ki je kot župnik Bonifacij iz nanizanke Ena žlahtna štorija slavnostno krstil vino in Matjaža Javšnika, ki je s stand-up komedijo zabaval v vinoteki Solum, poskrbel tudi čisto poseben junak Gosak Gogo.

GOGO je zdaj že na Goriškem povsod poznan ambasador dobrot goriških gostiln (GO-GO). In prav teh je bilo v soboto za lačne obiskovalce na voljo v izobilju, saj so najbolj priljubljeni vinarji in gostinci iz Vipavske doline na Bevkovem trgu v središču mesta priredili tržnico martinovih dobrot. Če jih niste uspeli pokusiti na martinovo, še ni prepozno, saj bo 28. in 29. novembra do gostoljubnih vinskih kleti, turističnih kmetij, restavracij in gostiln vozil Veseli GOGO bus. Gre za inovativno vinsko kulinarično doživetje v Novi Gorici in širše na Slovenskem. Na gurmanski krožni poti si je mogoče sedež zagotoviti z vinsko kulinaričnim potnim listom.

Na glavnem odru je za uspešno vinsko sezono poskrbel Župnik Bonifacij, ki je krstil mlado vino iz vinogradov Vipavske doline, obiskovalci pa so si ga lahko pri mojstru Janezu in vinarju Davorinu Slejku na star in izviren način napolnili tudi sami. Za dobro vzdušje pa sta poskrbeli glasbeni skupini Dej še'n litro in Prizma, tako da se je Nova Gorica cel večer zibala v ritmih odličnega razpoloženja. Gosak Gogo, prikupna maskota in ambasador Slastnega martinovanja na Goriškem, je številne obiskovalce navduševal za okušanje novih okusov Goriške.

Foto: Nea Culpa