Kaj se dogaja s Slovenskim pozdravom? Bo šel po poti Eme Freš?

Darja Gajšek in Blaž Švab (foto: Adrijan Pregelj) Adrijan Pregelj
2. 3. 2020

Odgovora je da! Ustvarjalci oddaje Slovenski pozdrav so se, kot kaže, odločili, da gredo po poteh Eme Freš, kjer so dali prednost mladim glasbenikom. Kot smo izvedeli želijo na ta način, kot na Emi Freš, dati priložnost mladim ansamblom.

Odaja Slovenski pozdrav, ki navdušuje na malih zaslonih že sedem let, je namenjena ljubiteljem slovenske narodnozabavne glasbe in nastaja v Gostilni Avsenik v Begunjah na Gorenjskem. Z izpostavitvijo številnih glasbenikov spodbuja in vzgaja rod ansamblov, hkrati pa mladim z nasveti in napotki omogoča pridobivanje neprecenljivih izkušenj.

Letos so ustvarjalci oddaje na terenu opazili novo generacijo izrednih mladih ansamblov, ki jim želijo dati priložnost. Odločili so se, da bodo novo sezono oddaj posvetili izboru ansamblov za festival Slovenska polka in valček, zato bo tokrat osrednja tema Slovenska polka in valček 2020, #novageneracija.

V enajstih oddajah, ki bodo na sporedu od 6. marca pa vse do junija, se bo predstavilo kar štiriindvajset mladih in neuveljavljenih ansamblov. Le-tem bo z nasveti pomagala prekaljena in gostobesedna Moravška Mara.

Tjaša Hrovat Steklasa, Matej Rihter, Brigita Vrhovnik Dorič in Matjaž Robavs.

Polke bodo izvajali: Polkaholiki, Dolenjskih 5, Plus, Raubarji, S.O.S. kvintet, Slovenke, Trenutek, Udar, Prisrčniki, Vrli muzikanti, Povratniki in ansambel Razplet. Z izvedbo valčkov pa bodo skušali prepričati: Topliška pomlad, Norost, Opoj, Štravs, Zadetek, Valovi, Špadni fantje, Krimski lisjaki, ansambel Gašperja Brunskoleta, Pvaninski abuhi, Kerlci in Petovia kvintet.

Sestave bo ocenjevala 4-članska strokovna komisija, v kateri bodo Matjaž Robavs, Matej Rihter, Brigita Vrhovnik Dorič in Tjaša Hrovat Steklasa, drugi del točk pa bo prispevala še komisija radijskih in televizijskih postaj. Le šest se jih bo nato uvrstilo v veliki finale, kjer se bodo izbrani mladi ansambli pomerili v medgeneracijskem dvoboju s šestimi uveljavljenimi ansambli.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Še čisto malo in vas pozdraviva vsak petek zvečer. Nas kaj pogrešate❓⠀ #slovenskipozdrav #blazsvab #darjagajsek #novasezona #lustnobo

A post shared by Slovenski pozdrav (@slovenskipozdrav) on

Priporočamo