Kako neusmiljeni bodo sodniki do 16 novih tekmovalcev v MasterChefu?

27. 2. 2020
Deli
Luka Jezeršek, Karim Merdjadi in Bine Volčič (foto: Tomo Jeseničnik / POP TV)
Tomo Jeseničnik / POP TV

S šesto sezono prihaja na zaslone POP TV prihaja MasterChef Slovenija. Pod budnim očesom treh chefov Luke Jezerška, Karima Merdjadija in Bineta Volčiča se bo v kuhinjo podalo šestnajst tekmovalcev, ki bodo prek občutljivih brbončic znanih sodnikov osvajali prestižni naziv MasterChef Slovenija, pokal in nagrado 50.000 evrov.

In kdo vse se bo v tej sezoni boril za laskavi naziv? Letošnji tekmovalci imajo različne profile, saj bomo spremljali tako pevce, cvetličarje, organizatorje porok, osebne trenerje, podjetnike, računalničarje in ne nazadnje še pivsem preproste udeležence šova, ki pa se - kot smo izvedeli - (zaenkrat še) ne bojijo strogih sodnikov, ki le redko pogledajo skozi prste. Koliko solz bo preteklo skozi oddajo, koliko 'piskrov' bo končalo na tleh in koliko kletvic bodo izrekli novopečeni tekmovalci bomo videli in doživeli od 19. marca dalje, in sicer ob četrtkih in petkih ob 20. uri na POP TV.

In kdo so tekmovalci? Za naziv MasterChef Slovenija se bodo letos borili: Iza Logar (24), Ana Potočnik (22), Žiga Deršek (22), Jerneja Trofenik Dimnik (35), Žan Milosavljević (30), Kaja Balentič (23), Sandi Komlanc (57), Kaja Jurač (30), Peter Mužič (45), Kristina Jakopič (28), Miha Robnik (39), Mojca Kravina (42), Tanja Pirc (50), Gašper Peklaj (29), Eva Kastelic (21) in Jernej Smolinger (29). Vse letošnje tekmovalce bomo v naslednjih dneh in pred pričetkom šova posamezno predstavili tudi na naši strani ...

Kaj pa sodniki? Luka Jezeršek, Bine Volčič in Karim Merdjadi tekmovalce ne bodo le ocenjevali, ampak jih bodo tudi učili ter jim svetovali po svojih najboljših močeh. Seveda jih bodo na koncu tudi točkovali, saj gre ne nazadnje za tekmovanje, kjer se bosta tik pred koncem šova pomerila dva najboljša tekmovalca.

Spomnimo. Prvi slovenski MasterChef je leta 2015 postal Sašo Miljuševič, leta 2016 je slavil Darko Klemen, leta 2017 pa Sara Rutar, ki je postala prva ženska zmagovalka. Leta 2018 je zmagal Jaka Mankoč, lani pa je slavil 20-letni Anže Kuplenik (na sliki spodaj). Kdo bo letos pa bomo še videli ...

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan