Kakšne adventne venčke so v Waldorfski šoli ustvarili znani obrazi?

Zvezdana Mlakar in Nace Junkar (foto: Alesh Maatko) Alesh Maatko
28. 11. 2019

Tako kot vsako leto je v Waldorfski šoli Ljubljana, ki letos skupaj z ostalimi waldorfskimi šolami po svetu praznuje 100-letnico ustanovitve prve waldorfske šole v Stuttgartu, potekalo tradicionalno pletenje adventnih venčkih, ki so jih tudi tokrat spletli znani obrazi in prijatelji šole. 

Janez Dolinar
Meta Ornik
Vlasta Nussdorfer
Janez Dolinar, Nace Junkar in Vladimir Čadež
Mojca Mavec
Alenka Tetičkovič s prijateljico
Mija Janković s prijateljico
Jerca Legan Cvikl s sinovoma
Zvezdana Mlakar
Mojca Fatur
Alenka Košir s prijateljem
Regina

Kljub deževnemu vremenu je bilo vzdušje v veliki avli šole znova sproščeno, veselo in v pričakovanju praznikov, s čimer so vsi skupaj pozdravili prihod veselega decembra.

"V času obstoja Waldorfske šole Ljubljana so nekateri dogodki postali že tradicionalni. Daleč naokoli smo poznani vsaj po dveh dogodkih. Vsakoletni božični semenj v prostore šole vedno privabi veliko obiskovalcev od vsepovsod. Letos bo božični semenj v soboto, 30. novembra 2019. Vrata šole bodo za vse obiskovalce na stežaj odprta od 10. do 18. ure, dan pa bo poln dogodivščin. Na semnju bodo tako kot običajno lahko našli nekaj zase mladi in malo manj mladi. Otroci se bodo lahko udeležili ustvarjalnih delavnic, si ogledali lutkovne igrice, obiskali vilinsko in glasbeno hišico, labirint ter palčkovo deželo. Odrasli bodo lahko prisluhnili predavanju s področja waldorfske pedagogike. Vsi pa se bodo lahko okrepčali v restavracijah, kavarni in slaščičarni, naprodaj bodo izdelki, primerni za miklavževa in božična darila, in kot se času spodobi adventni venčki," je ob tej priložnosti dejala Branka Strmole Ukmar iz Waldorfske šole, ki je še posebej vesela, da so se prijaznemu povabilu odzvali redni gostje, "nekaj je bilo 'povratnikov', nekaj pa takih, ki so se prvič pridružili."

Branka Strmole Ukmar (na fotografiji) je po zaključku tokratnega srečanja dejala, da je prepričana, da bodo prav ti adventni venčki znanih obrazov - vsem, ki jih bodo na dan semnja kupili - prinesli radost, toplino, spodbudne misli in pozitivne želje.

Ob prijetnem druženju je bilo spletenih skoraj 100 venčkov.