Kam nas bo letos odnesla Ema?

Kam nas bo letos odnesla Ema? (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Playboy
19. 2. 2015

Osemindvajsetega februarja bo tričlanska žirija, izbrana pri nacionalni televiziji, na jubilejni Emi med osmimi kandidati potegnila dva finalista, nato pa bo slovensko občestvo s telefoni enega od teh poslalo na Eurosong.

Na samem startu bo letos osem zanimivih imen. Med njimi po pričakovanjih ena od gojenk producenta Raaya, katere umetniško ime se ponovno konča na -ya in tokrat vključuje celo njegovo ime (Maraaya), pa Alya, ki se bo na odru združila z Nenom Belanom, petčlanski I. C. E., potenciala poln Tim Kores (nekdaj del zasedbe IN & OUT) in Jana Šušteršič, končno uporabna in dodelana talentiranka, ki so jo odkrili na šovu Slovenija ima talent.

Glasove torej imamo, vprašanje je le, ali imamo tudi vizualno draženje. Znano je, da pri Eurosongu bizarnost in drugačnost štejeta vsaj toliko (če ne celo več) kot talent. A kot da smo na tej strani Alp to spregledali, običajno v ta glasbeni cirkus vseeno pošljemo najbolj standardizirano popevko, ki si jo lahko zamislimo in s tem sicer talentiranemu domačemu izvajalcu zapravimo vsakršne možnosti za vsaj malce samopromocije, če že finalnega večera ne ovohamo. To pa je za mlade (in zadnje čase presenetljivo odlične) glasbenike, ki jih pošiljamo na Eurosong, vsekakor zamujena priložnost.

V letošnjem naboru že imamo svojo favoritinjo. Zdaj le še upamo, da ji fosilizirani aranžerji ne bodo pripravili komada, ki bo znova izstopal le po tem, da uporablja elemente neke pozabljene zmagovalne pesmi izpred 15 let.

Napisal Darjo Hrib za revijo Playboy

Priporočamo