Kdo bo na odru poletnih melodij nasledil Tinkaro, bo znano 11. julija

Kdo bo na odru poletnih melodij nasledil Tinkaro, bo znano 11. julija (foto: Alesh Maatko) Alesh Maatko
13. 3. 2020

Zadnja leta so vroče poletje pričenja s poletnih festivalom MMS, ki v Portorož privabi lepo število gledalcev. Kot kaže bo tako tudi letos, saj se nam v Avditoriju Portorož 11. julija obeta že jubilejni, 40. festival Melodije morja in sonca.

Tega večera bomo slišali 14 novih poletnih melodij, ki jih bo izbrala sedemčlanska strokovna komisija. Avditorij Portorož je namreč objavil povabil k sodelovanju vsem glasbenikom in avtorjem, da se s svojimi skladbami odzovejo vse do 14. aprila, ko se zaključi javni razpis.

"Na 40. festivalu MMS bo predstavljenih 14 skladb. Novost letošnjega razpisa je manjše število povabljenih avtorjev ali izvajalcev s strani organizacijskega odbora festivala MMS, ki se je znižalo na 3. Preostalih 11 (enajst) iz razpisa izbira strokovna komisija, ki jo bo sestavljalo 7 članov.  Skladbe bodo lahko dolge največ tri (3) minute in trideset (30) sekund, na odru bo lahko nastopilo največ 5 izvajalcev. Prijavitelji bodo o odločitvi strokovne komisije za izbor obveščeni do 15. maja 2020, izbrana dela pa bodo objavljena na internetnih straneh organizatorjev. Žreb vrstnega reda nastopa bo predvidoma v mesecu maju," so nam sporočili iz Avditorija Portorož, ki so še dodali, da bodo tudi letos podelili številne nagrade, in sicer veliko nagrada MMS 2020 ter nagrade strokovne žirije za glasbo, besedilo, interpretacijo vokalnega solista in nagrada Danila Kocjančiča (za obetavnega izvajalca oziroma avtorja).

Priporočamo