Kdo bo postal najboljši barist v regiji?

Slovenski finalisti Luka Pustavrh-Blaž Zakšek-Tjaša Rogelj z voditeljema Tanjo in Korijem (foto: Barcaffe Press) Barcaffe Press
18. 9. 2019

V četrtek, 19. septembra 2019 bo v Barcaffé trening centru na Drogi Kolinski dišalo po kavi. V ustvarjanju z mlečno kremo se bo pomerilo 9 mladih baristov iz Slovenije, Hrvaške in Srbije. Kdo bo postal najboljši barist v regiji?

Barcaffé Barista Cup je nadgradnja dogodka Barcaffé Barista Tour, ki je lani razveseljeval vse ljubitelje kave, ki so se hkrati učili profesionalne priprave espressa kot tudi umetnosti pitja kave s strani pravih profesionalcev.

Maja in junija so se v celotni regiji zvrstila kvalifikacijska tekmovanja, kjer je žirija izbrala po 3 najboljše bariste iz Slovenije (slika zgoraj), Hrvaške in in Srbije, v četrtek pa Slovenija gosti finale. Zmagovalcu bo Barcaffè omogočil izobraževanje na eni izmed najprestižnejših šol za bariste v Trstu. 

Obiskovalci boste svoje brbončice lahko razvajali ob opojni skodelici kave, najpogumnejši pa se boste lahko preizkusili tudi v ustvarjanju z mlečno kremo. Tekmovanje bo vodil Jonas Žnidaršič, ki bo tudi sam preizkusil svojo umetniško žilico. Vas zanima, kako se bo odrezal? O tem izveste na Govori.se takoj po tekmovanju ...

 

Priporočamo