Kevin Koradin in Dare Kaurič družno v "Kdo so oni"

Kevin Koradin in Dare Kaurič družno v "Kdo so oni" (foto: Press) Press
27. 6. 2019

Pred leti sta se Kevin Koradin (tedaj Tide) in Dare Kaurič (Kingston) srečala na letalu za Beograd in se začela pogovarjati o sodelovanju. In po nekaj letih se je ta ideja končno uresničila! Glasbenika, ki se medsebojno izjemno spoštujeta, sta se odločila ustvariti pesem, ki bo glasbeno predstavljala vrnitev h koreninam, kjer se bosta srečali stara Daretova punk rock udarnost iz skupine Kuzle in pa rockerski duh Kevina Koradina, ki se sreča z zvokom še iz časov, ko je deloval v skupini Tide.

Tako je nastala udarna in melodična rock pesem »Kdo so oni«, v kateri sta združila klasične in sodobne rock prijeme. V skladbi, v kateri sta izpostavila aktualno tematiko, Kevin in Dare pojeta o neznanih silah, ki imajo svet na dlani in se igrajo s človeštvom. V njej se prepletajo stili, ki so šli skozi gramofone obeh avtorjev, in čeprav je med njima kar nekaj let razlike, sta imela iste idole.

Kevin Koradin je v zadnjih dveh letih na samostojni kantavtorski poti nanizal številne single. »To sodelovanje z Daretom pri pesmi »Kdo so oni« doživljam kot izjemen rokerski izlet, pri katerem kot relativno mlad avtor sodelujem z enim od večjih slovenskih avtorjev. Zelo sem se zabaval, ker sem spet lahko navil distorzijo na kitari in zasoliral.«

Dare pa poleg primarnega ustvarjanja v matični skupini Kingston sodeluje z različnimi avtorji in izvajalci, ter obenem pripravlja svoj drugi samostojni projekt, nekakšno nadaljevanje albuma »Partigiano Di Amor« (2012). Ob izidu singla »Kdo so oni« je dejal: "Kevinova muzika mi je bila nekako zmeraj blizu, saj sva skozi pogovor prišla do podobnih pogledov na muziko, zato tudi ni čudno, da sem bil takoj za izvedbo ideje, ki je vzletela 10.000m višine nekje na poti med Ljubljano in Beogradom. Veseli me, da sem pod dolgem času prijel za solo kitaro in vklopil fršterker na 10."

 

Avtor glasbe: Dare Kaurič

Avtor besedila: Kevin Koradin

Aranžma: Dare Kaurič, Kevin Koradin, Peter Penko

Priporočamo