Keziah Jones kmalu v Kinu Šiška

Keziah Jones kmalu v Kinu Šiška (foto: Keziah Jones Press) Keziah Jones Press
30. 11. 2018

V Ljubljano v sklopu serije koncertov Musicology Barcaffé Sessions prvič v karieri prihaja blue funk mojster Keziah Jones! 2. decembra bo nastopil v Kinu Šiška.

Svež koncept koncertne izkušnje v mestu teče drugi krog. Svojo novo sezono v slovenski prestolnici smo začeli s koncertom svetovne zvezde z najglobljim in najočarljivejšim glasom Mariom Biondijem v Cvetličarni, nadaljevali s koncertom zasedbe Knower v nabito polnem Kinu Šiška, koledarsko leto pa zaključujemo s koncertom blue funk mojstra Keziaha Jonesa v Kinu Šiška.

Keziah Jones je eden vodilnih kitaristov in pevcev, ki že 20 let drži vodilno mesto med glasbeniki svojega žanra. Na edinstven in skromen način mu je uspelo afrobeat svojega vzornika Fela Kutija združiti s funkom, soulom in rock'n'rollom. Svetovne uspešnice, kot so Rhythm is love, Million miles from home in My kinda girl, so osvajale lestvice po vsem svetu, njegovi redki koncerti pa so svojevrstne poslastice in najboljše zagotovilo za s funkom navdan afrožur.

Keziah prihaja v spremstvu svojega novega benda, s katerim je delal na prihajajočem albumu, zato res ne pričakujemo nič manj od fenomenalnega spektakla, ki si ga bomo še dolgo zapomnili. S svojo edinstveno tehniko igranja je namreč nigerijski pevec, tekstopisec, skladatelj in kitarist v resnici izumil svoj unikatni slog in žanr, ki ga je sam poimenoval kar blue funk. Njegova vzornika sta (poleg Fela Kutija, seveda) Miles Davis in Jimi Hendrix, njegova muzika pa z mešanico afriških ritmov, funka in bluesa v afrobeat prinaša unikatni moment in močan nagon, ki kar sili na ples.

Vstopnice so v prodaji na vseh Petrolovih servisih in drugih Eventimovih prodajnih mestih.
  

Musicology Barcaffé Sessions je serija koncertov, ki je v glasbeni sezoni 2016/17 z gostovanjem izjemnih glasbenikov kot so Gregory Porter, Brand New Heavies, Hindi Zahra, Jose James in Meshell Ndegeocello, Beograd vrgla vznak od navdušenja. In prav zaradi pregovornega ljubljanskega prepoznavanja glasbene kakovosti, so se organizatorji odločili, da koncertno serijo Musicology lani pripeljejo tudi v našo prestolnico. Gre namreč za serijo koncertov, ki je namenjena posebni vrsti uživanja v kakovostni glasbi kakovostnih izvajalcev, ki v sklopu festivala nastopijo pred največ tisoč ljudmi. S takšnim pristopom poskrbijo, da je poudarek zgolj in samo na dobri glasbi, ki ne potrebuje velikega šova in ekstravagantnih vizualnih efektov. Koncept serije koncertov Musicology Barcaffé Sessions je preprost: skrbno izbrani izvajalci jazz, funk, soul, r'n'b in podobnih žanrov, s poudarkom na kakovosti v prav vsakem členu dogodka: enakovredna pozornost se – poleg prave izbire izvajalcev, seveda – namenja samemu izboru koncertnega prostora, ozvočenju, ventilaciji in vsem ostalim dejavnikom, ki koncertno izkušnjo naredijo takšno kot prava koncertna izkušnja pač mora biti. Tovrsten koncept uživanja v lepih trenutkih, ki jih delimo z istomislečimi pozitivnimi ljudmi, je blizu tudi Barcafféju, ki to glasbeno popotovanje – tako v Beogradu kot tudi v Ljubljani – pelje skupaj z Musicology ekipo.