Kje bo Pesem Evrovizije 2020 bo znano 30. avgusta

Kje bo Pesem Evrovizije 2020 bo znano 30. avgusta (foto: Alesh Maatko) Alesh Maatko
13. 8. 2019

Organizatorji Pesmi Evrovizije 2020 so sporočili, da bo 30. avgusta znano, kam se bo selila evrovizijska karavana. Nizozemska nacionalna televizija bo namreč na predzadnji avgustovski dan sporočila ali so se odločili za Rotterdam ali pa za Maastricht. 

Produkcijska ekipa si pred dnevi že ogledala obe areni, tako Rotterdam Ahoy kot MECC Maastricht. Kot smo izvedeli imata obe mesti veliko podobnosti, a hkrati tudi veliko razlik. Kaj točno je drugače, ekipa ni želela razkriti, je pa razumeti, da imajo res težko nalogo. Seveda je največji poudarek na dvorani, tu ima zveza EBU stroge zahteve.

Obe dvorani sprejmeta približno enako število gledalcev, to je maximalno 12.000, razlike so le v površini in višini strehe. Rotterdam Ahoy ima površino 3.300 m2, MECC Maastricht pa 10.225 m2. Edini problem pri MECC Maastricht je ta, da je višina približno 16 metrov, Rotterdam Ahoy pa ima 23 metrov. Zveza EBU je imela pred časom pogoj za višino, in sicer vsaj 17 metrov. Seveda pa to še ni vse, saj mora imeti mesto skoraj vse odgovore, kje in kako bo poskrbljeno za več kot 40 različnih delegacij. Kakor koli, odgovor o izbranem mestu bo znan 30. avgusta, verjetno pa bo takrat znan tudi datum Pesmi Evrovizije 2020. Zaenkrat se omenja 12., 14. in 16. maj 2020.

Ob tem ni odveč, če spomnimo, da je Razvedrilni program TV Slovenija že je objavil vabilo za sodelovanje na izboru predstavnika RTV Slovenija na 65. tekmovanju za Pesem Evrovizije 2020. Ema 2020 bo potekala v dveh dejanjih, najprej se bo zgodila Ema Freš, nato pa še veliko sklepno dejanje Ema 2020.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri