KKŠ Summer FEST postaja z rekordnim številom udeležencev eden večjih festivalov v Sloveniji

KKŠ Summer FEST postaja z rekordnim številom udeležencev eden večjih festivalov v Sloveniji (foto: Arhiv Klub koroških študentov) Arhiv Klub koroških študentov
16. 8. 2016

Minulo nedeljo, 14. avgusta 2016, se je zaključil peti KKŠ Summer FEST. Tridnevni festival, organizira ga Klub koroških študentov, se je odvijal na območju Vodnega parka Radlje ob Dravi, prvem biološkem bazenu v Sloveniji. Večerni koncerti z glasbeniki kot so Dubioza Kolektiv, S.A.R.S., Siddharta, Paolo Barbato in drugi ter dnevno dogajanje s številnimi animacijam in športnimi aktivnostmi je privabilo rekordno število udeležencev, in sicer okoli 20 tisoč v treh dneh.

Letošnji festival je ponovno potekal na območju Vodnega parka Radlje ob Dravi, ki ima naziv prvega biološkega bazena v Sloveniji. Glede na število prodanih kart že pred samim festivalom so organizatorji pričakovali večje število obiskovalcev kot leto prej, a je obisk vseeno krepko presegel njihova pričakovanja.

Glasbeni del festivala so v četrtkovem večeru otvorili domačini Farty Animals

Prav tako domačini Brass Band Radlje so se na glavnem odru priključili glasbeniku Mateju Brodarju iz skupine BRO, ki so prvi nastopili na glavnem odru v petek. Sledila jim je punk skupina Elvis Jackson, nato sedemčlanska glasbena zasedba iz Bosne in Hercegovine, Dubioza Kolektiv, ki se je zaradi svetovne turneje tako v Sloveniji ustavila drugič in tudi zadnjič. Petkov glavni oder je še gostil rockerje s keltskim pridihom Happy Ol'McWeasel in Red Hot Chili Peppers Tribute band, eden boljših tribute bandov v tem delu celine. Zadnji večer festivala so na glavnem odru nastopali a capella Bassless, težko pričakovani srbski alternativni rockerji, skupina S. A. R. S., velikani slovenske rock scene Siddharta, skupina Šank rock in zmagovalci letošnjega ŠOUROCK-a Prelude.

Poleg glavnega odra je elektro oder navduševal ljubitelje elektronske glasbe

Ta je prav tako gostil odmevna imena elektro scene. V petek je nastopil slovenski DJ in producent Mike Vale, ibiški elektro king Angel Anx, predstavnica nežnejšega spola GLIA ter domačina Keep Distance in Kuster. Soboto je elektro oder gostil italijanskega DJ-a Paola Barbata, Jackie DJ-a ter domačine iz Crazy for Life: Wawda, Zepec, Jax Zero.

Odzivi obiskovalcev, nastopajočih in partnerjev so pozitivni

"Prejemamo številne pohvale in zahvale, kar nam je v veliko zadovoljstvo in hkrati dokaz, da je bil festival zelo uspešen. Ponosen sem, da je skupina mladih, praktično skoraj samih študentov, organizirala festival, ki je v petih letih zrasel v ne samo največji festival Koroške, temveč enega največjih v Sloveniji. To nam daje zagon in izziv za leto 2017,« o letošnjem festivalu njegov vodja, Grega Vidmar.

Del sredstev KKŠ Summer FEST-a 2016 bo namenjenih glasbeno-dobrodelnemu projektu

... 20 za 20, katerega cilj je nakup glasbil za osnovne šole po Sloveniji. Tako bodo organizatorji pomagali razširiti zanimanje za glasbeno ustvarjanje in omogočili kvalitetno glasbeno izobraževanje otrok, ki bodo morda nekoč imeli svoje glasbene skupine in bodo nastopali na klubskih dogodkih.

Foto: arhiv Kluba koroških študentov