Klinika Križaj vabi na brezplačen preventivni pregled: "Zobozdravnik vidi bolje. Zato lahko reši življenje."

Klinika Križaj vabi na brezplačen preventivni pregled: "Zobozdravnik vidi bolje. Zato lahko reši življenje." (foto: profimedia) profimedia
11. 5. 2017

Na Zobozdravstveni in estetski kliniki Križaj (Muljava 22a, Ivančna Gorica) bodo v petek, 26. maja, od 8. do 12. ure, brezplačno izvajali preglede ustne votline in rentgenske ortopane.

Preventivni pregled, na katerega se lahko predhodno naročite po telefonu ali preko elektronske pošte, poteka v okviru projekta Zobozdravnik vidi bolje. Namen akcije je pravočasno odkriti nevarne maligne spremembe. Vseslovenski projekt poteka pod okriljem Odbora za zobozdravstvo Zdravniške zbornice Slovenije ter ob sodelovanju Kliničnega oddelka za maksilofacialno kirurgijo UKCL in Centra za ustne bolezni in parodontologijo Stomatološke klinike.

Vsako leto pri nas na novo odkrijejo 250 primerov raka ustne votline in žrela. Pri zgodnjem odkritju so možnosti ozdravitve večje, a žal večina bolnikov pride k zobozdravniku prepozno. V ospredje akcije se postavlja pomen rednih pregledov, zato so ciljna populacija ljudje, ki že dalj časa niso obiskali zobozdravnika.

Na Kliniki Križaj dajejo poudarek tudi na strokovnost, s čimer omogočijo pacientu prijetnejšo zobozdravstveno izkušnjo. So prvi v Sloveniji in med prvimi v Evropi z računalniško planirano rentgensko diagnostiko in najsodobnejšo tehniko. S tem se izognejo napakam, ki nastanejo pri ročnem delu, ali pa jih vsaj minimalizirajo. V prvi vrsti jim je pomemben pacient, zato imajo uvedeno digitalizacijo na vseh področjih dela. Kot pravijo pri njih, vsako stranko obravnavajo, kot da je njihov pacient njihova mati.

Zobozdravstvena in estetska klinika Križaj se ponaša s 13-letno tradicijo. Njihova posebnost je, da pacientom na enem mestu nudijo vse zobozdravstvene storitve – od zdravljenja zob in obzobnih tkiv, kliničnih pregledov, otroškega zobozdravstva, digitalne rentgenske diagnostike, fiksne in snemne protetike do implantologije in kirurgije. So prvi v Sloveniji z mednarodno zobozdravstveno akreditacijo ACI. Pri večjih projektih sodelujejo tudi z digitalnimi laboratoriji v tujini. Imajo 15 redno zaposlenih in štiri zunanje specialiste. Aleksandra Križaj Dumić je po izobrazbi zobozdravnica, v tem poklicu deluje že skoraj 20 let. Že več let je tudi predavateljica na Akademiji za laserje in zdravje (LAHA), v okviru katere svoje znanje predaja zdravnikom z vsega sveta.

Priporočamo