Klinika Svjetlost je najboljša bolnišnica v regiji

12. 10. 2016 | Promocijsko sporočilo

Klinika Svjetlost iz Zagreba, ki slovi kot ena izmed najmodernejših oftalmoloških klinik v jugovzhodni Evropi, je prejela nagrado za najboljšo bolnišnico v regiji (Best Regional Hospital). Nagrade podeljuje Evropsko poslovno združenje (European Business Assembly) iz Oxforda, ki ima 16-letno tradicijo. Ustanovitelj in direktor Klinike Svjetlost dr. Nikica Gabrić pa je prejel tudi priznanje Manager leta.

»Ponosen sem, da je mednarodna strokovna javnost ponovno prepoznala naš trud in prizadevanja, predvsem pa kakovost našega dela. Pri nas je na prvem mestu pacient, hkrati je tudi naša najboljša referenca. Odnos do pacienta je neprecenljiv in je tisti, ki nas, Kliniko Svjetlost, loči od drugih. Sam sem popolnoma predan delu in pacientom, nič manj pa ne pričakujem od svojih sodelavcev, brez katerih danes ne bi bilo te nagrade,« je poudaril dr. Nikica Gabrić in dodal, da je nanje zelo ponosen.

Klinika Svjetlost je bila edina hrvaška bolnišnica med bolnišnicami z različnih področij, ki so se potegovale za prestižno nagrado, prav vse pa so bile v ožji izbor uvrščene na podlagi strogih meril, ki jih je pri ocenjevanju upoštevala strokovna komisija. Ta je ocenjevala tako vodstveni kader kot tudi druge zaposlene, njihovo skrb za paciente, tehnološko opremljenost in inovativne pristope k zdravljenju, profesionalne dosežke v stroki, domača in mednarodna priznanja, štela so tudi mnenja pacientov.

»Nagrada za najboljšo bolnišnico v regiji je dodatna potrditev našemu delu in dokaz, da smo resnično ne samo največja, ampak tudi najboljša oftalmološka klinika v regiji. Nenehno dobivamo pozitivne odzive naših pacientov, prav to pa je za nas, ob številnih priznanjih strokovne javnosti, največji dokaz, da delamo dobro in pacientom zagotavljamo storitve na najvišji ravni,« je še povedal dr. Nikica Gabrić.

Nagrado za najboljšo bolnišnico so podelili na slavnostni prireditvi v Cannesu, kjer je potekal Evropski forum odličnosti v kakovosti in menedžementu (Excellence In Quality And Management Forum). Namen foruma je promocija in podpora različnih evropskih podjetij s področja gospodarstva, mednarodnih odnosov, znanosti in upravljanja mest, ki dosegajo ogromne uspehe pri rasti svojega podjetja ter implementaciji najboljših praks na svojem področju.

Doc. dr. Ratimir Lazić, predstojnik oddelka za mrežnico na Kliniki Svjetlost, je na podelitvi nagrad v Cannesu poudaril: »Kot predstavnik naše klinike sem imel priložnost iz prve roke slišati številne pohvale zaradi naših dosežkov, tako na poslovnem kot tudi na medicinskem področju. Lepo je videti in slišati, da Kliniko Svjetlost in nas, zaposlene, zaradi našega dela cenijo povsod po svetu.«

Nagrada Evropskega poslovnega združenje pa ni edina, ki jo je do zdaj za svoje delo prejela Klinika Svjetlost. Lani oktobra so na največjem kirurškem kongresu na svetu 'Videocatarattarefrattiva 2015' prejeli nagrado za »najboljšo operacijo v živo«. Letos so kot edini izmed sodelujočih uglednih evropskih očesnih klinik zaradi svojega uspešnega dela že četrtič zapored povabljeni k sodelovanju na omenjenem kongresu, ki bo 29. oktobra v Milanu. »Da ste izbrani, morate imeti najmodernejšo opremo, vrhunsko organizacijo in morate biti izvrstni. Takšnega priznanja ni mogoče kupiti, treba si ga je zaslužiti,« pravi dr. Nikica Gabrić. S svojo ekipo je lani pometel s konkurenco – v 90 minutah so v Zagrebu opravili kar pet operacij v živo, kar je izjemen dosežek. Operirali so očesno mreno, odpravili dioptrijo za branje in uspešno opravili lasersko operacijo oči, operacije pa so bile sočasno predvajane na 11. kongresu Hrvaškega društva zdravnikov za kirurgijo katarakte in refraktivno kirurgijo v Zagrebu, Bukarešti, Istanbulu, Kairu in Milanu.

Za nagrado, tako imenovanega oftalmološkega oskarja, se bodo letos poleg klinike Svjetlost potegovale še druge ugledne evropske očesne klinike: klinika CAMO iz Milana, Center laserske kirurgije iz italijanskega Cunea, Očesna klinika Marienplatz iz Münchna in Očesna bolnišnica iz Aten.

Klinika Svjetlost iz Zagreba, ki jo je ustanovil dr. Nikica Gabrić pred 18. leti, je največja klinika na jugovzhodnem delu Evrope in ima daleč največ zabeleženih končanih posegov v tem delu Evrope. Imajo najmodernejši diagnostični center, šest vrhunskih operacijskih dvoran, osem različnih oddelkov, vrhunsko opremljene konferenčne dvorane za prenos operacij iz drugih klinik v tujini, katerih delo temelji na različnih področjih oftalmologije. Klinike Svjetlost so še v Splitu, Banji Luki in Sarajevu.