Klinika Svjetlost tudi letos po oftalmološkega oskarja

Direktor in ustanovitelj klinike Svjetlost dr. Nikica Gabrić s prestižno nagrado - oftamološkim Oskarjem. (foto: Barbara Reya) Barbara Reya
19. 10. 2016 | Promocijsko sporočilo

Klinika Svjetlost, ena najmodernejših oftalmoloških klinik v našem delu Evrope, bo tudi letos sodelovala na največjem kirurškem kongresu na svetu, »Videocatarattarefrattiva 2016«, ki bo potekal v soboto, 29. oktobra, v Milanu.

Na omenjeni kongres, čigar organizator je dr. Lucio Buratto, eden od začetnikov moderne očesne kirurgije, so bili zaradi svojega kakovostnega dela kot edini izmed sodelujočih povabljeni že četrto leto zapored. »Da ste izbrani, morate imeti najmodernejšo opremo, vrhunsko organizacijo in morate biti izvrstni. Takšnega priznanja ni mogoče kupiti, treba si ga je zaslužiti,« pravi ustanovitelj in direktor Klinike Svjetlost dr. Nikica Gabrić.

Lani je s svojimi vrhunskimi sodelavkami dr. Ivo Dekaris, dr. Majo Bohač in dr. Vesno Cerović pometel s konkurenco in prejel nagrado, tako imenovanega oftalmološkega oskarja. Pred več kot tisoč oftalmologi z vsega sveta je v 90-ih minutah v Kliniki Svjetlost izvedel pet operacij v živo. Uspešno so operirali očesno mreno, odpravili dioptrijo za branje in opravili lasersko operacijo oči. Tudi letos bo ekipo petih zdravnikov iz klinike Svjetlost na čelu z dr. Nikico Gabrićem preko satelita spremljalo več kot tisoč kolegov zdravnikov. Tokrat bodo izvedli šest modernih operacij na očesu, za kar bodo imeli 90 minut časa, posamezna operacija pa bo trajala od deset do petnajst minut.

Za oftalmološkega oskarja pa se bodo letos poleg njih potegovale še druge ugledne evropske očesne klinike: Klinika CAMO iz Milana, Center laserske kirurgije iz italijanskega Cunea, Očesna klinika Marienplatz iz Müncha in Očesna klinika iz Aten.

Klinika Svjetlost iz Zagreba, ki jo je ustanovil dr. Nikica Gabrić pred 19. leti, je največja klinika na jugovzhodnem delu Evrope in ima daleč največ zabeleženih končanih posegov v tem delu Evrope. Imajo najmodernejši diagnostični center, šest vrhunskih operacijskih dvoran, osem različnih oddelkov, vrhunsko opremljene konferenčne dvorane za prenos operacij iz drugih klinik Svjetlosti v tujini, katerih delo temelji na različnih področjih oftalmologije. Klinika Svjetlost ima svoje klinike tudi v Splitu, Banji Luki in Sarajevu.