Kmalu v kinu: triler Snežak (Snowman)!

Kmalu v kinu: triler Snežak (Snowman)! (foto: Promo) Promo
20. 7. 2017

Triler posnet po veliki uspešnici Joa Nesbøja, enega najboljših piscev kriminalk na svetu.

Jeseni nas s svojo srhljivo zgodbo obišče Snežak, ki naznanja, da se v mestu že desetletja dogajajo srhljive reči. Srečali bomo detektiva Harryja Hola, ki kot glavni junak nastopa v mnogih romanih enega najbolj uspešnih in svetovno znanih norveških pisateljev Joa Nesbøja. Snežak je sedmi roman iz serije o detektivu Holeu, v katerega čevlje bo v filmu stopil Michael Fassbender (Neslavne barabe, 12 let suženj, Možje X, Steve Jobs). Glavno žensko vlogo prevzema Rebecca Ferguson (Misija: Nemogoče - Odpadniška nacija, Dekle na vlaku). V filmu, ki je v celoti posnet v objemu skandinavske zime na Norveškem, pa bomo med drugim gledali tudi Charlotte Gainsbourg (Antikrist, Melanholija) in oskarjevca J.K. Simmonsa (Ritem norosti).

Za pokušino in za ohladitev je tu prvi napovednik, kako se zgodba razplete pa bomo v naših kinematografih izvedeli 12. OKTOBRA.

O ZGODBI

  • »Pravi si Snežak. Zagotovo vemo samo to, da se igra z nami.«

Harry Hole (Michael Fassbender) skuša priti na sled domnevnemu serijskemu morilcu. Njegove žrtve vedno izginjajo na dan, ko v Oslu zapade prvi sneg. S pomočjo mlade nadarjene sodelavke (Rebecca Ferguson) desetletja stare primere poveže z novim izginotjem. In ugotovi, da ima samo do naslednjega prvega snega čas, da končno pride morilcu na sled.

ZANIMIVOSTI

Nesbø pravi, da se mu mnogokrat zgodi, da začne pisati roman, ko ima v glavi le eno vizualno sceno, in prva ideja Snežaka je bila prav takšna, kot je začetek romana. Pred hišo neke družine se pojavi snežak, za katerega nihče ne ve, kdo ga je naredil.

Snežak je Nesbøjeva najbolj filmska knjiga. Nekaj časa se je govorilo, da bo film po njej posnel sloviti Martin Scorsese, vendar je nalogo na koncu prevzel švedski režiser Tomas Alfredson, ki je požel mednarodno slavo z vohunskim trilerjem Kotlar, krojač, vojak, vohun.

Triler so v celoti posneli na Norveškem – v Oslu, Bergnu in na območju Rjukan.

Snežak

INFO

IGRALSKA ZASEDBA: Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, Charlotte Gainsbourg z Valom Kilmerjem in J.K. Simmonsom

REŽIJA: Tomas Alfredson

SCENARIJ: Hossein Amini in Peter Straughan/po romanu Snežak Joa Nesbøja

PRODUCENTI: Tim Bevan, Eric Fellner, Piodor Gustafsson, Robyn Slovo

IZVRŠNI PRODUCENTI: Jo Nesbø, Niclas Salomonsson, Martin Scorsese, Tomas Alfredson, Liza Chasin in Amelia Granger

ŽANR: triler

Priporočamo