Ko Ko Ko se nasmejiš do solz ...

Ko Ko Ko se nasmejiš do solz ... (foto: premiera) premiera
19. 1. 2015

Špas teater je na petkov večer postregel z medijsko premiero Ko ko komedije, v kateri blestita Ana Marija Mitić in Katarina Čas. Po 30. razprodanih predstavah na različnih slovenskih odrih, je bil petkov večer v mengeškem gledališču namenjen medijem in znanim Slovencem, ki so z veseljem prišli po dozo smeha.

Avtorja predstave Jure Karas in Gašper Tič, sta se poigrala z duhovito realnostjo dveh različnih svetov, v katerih živita Ana Marija in Katarina. Prijateljici, ki to še postaneta v enem in pravi prijateljici v drugem. V obeh svetovih pa sta z vsemi žavbami namazani, duhoviti mični gospodični, ki sta 'po žensko' in z edinstvenim besednim zakladom postregli s komentarji na tisoč in en nesmisel, ki se nam v današnjem svetu zdi nepogrešljiv.

Svojstveni v jeziku, drži in idejah se na odru zabavata in izgleda, kot da jima ne bi bilo treba pretirano igrati, da sta videti naravno in slišati resnično. Lado Bizovičar, ki je bdel nad predstavo z režijsko taktirko, je bil pozoren na vsako uprizorjeno malenkost.

Že od prihoda gostov je bila v zraku pozitivna energija, ki se je s prihodom Mitićeve in Časove na oder, prelevila v eksplozijo duhovitosti in preplavila vsakega, ki je zasedel sedež špasne dvorane. Ljubka, duhovita in simpatična uprizoritev Ko Ko komedije je gledalce pošteno nasmejala, z robčki so si brisali solze smeha in igralki že večkrat med predstavo in seveda ob koncu nagradili z bučnim aplavzom. Vidno navdušeni so zapuščali dvorano in bili enotni, da je to predstava, ki sprosti, pošteno nasmeji in o realnih življenjskih situacijah na duhovit način govori. Prav tako je bila prešerno nasmejana tudi direktorica Špas teatra Urška Alič, ki je po predstavi tako kot ostali ustvarjalci prejemala čestitke, da se je ponovno odločila za pravo ekipo, ki je ustvarila pravo gledališko uspešnico.

Dobra volja se je z gosti po predstavi preselila v Pivnico & Lounge Paviljon Gospodarskega razstavišča, kjer se je odvila Ko ko VIP zabava.