Koga pogreša objokana Lana Jurčevič?

10. 3. 2016

Hrvaška pevka Lana Jurčevič je te dni posnela nov videospot za pesem Tabu. Lana je videospot posnela sama v svojem stanovanju, prav tako pa je sama poskrbela za montažo spota, svetlobo in make up.

Lana Jurčevič predstavlja nov videospot za pesem TABU. Čeprav Lana velja za eno najlepših žensk na področju bivše Jugoslavije jo tokrat lahko vidimo v popolnoma drugačni luči: žalostno in objokano. Pesem Tabu je balada za katero sta zadožena Denis Dumančič, ki je napisal glasbo in Fayo, ki podpisuje tekst.

"Po par hitrih pesmih je bil že čas za balado. Pesem tabu sem izbrala, ker je drugačna. Glasba ni običajna za balado, dodali smo veliko elektronskih zvokov in popolnoma spremenili pristop ki je značilen za pisanje klasične balade. Zgodba pa je o prepovedani ljubezni, ki je bila vsem tabu, ampak vseeno so ravno prepovedane ljubezni ponavadi tiste fatalne" nam je povedala Lana.

Pesem Tabu je dobila tudi video upodobitev, za katero je bila tokrat zadolžena Lana sama. Spot ima en kader, ki prikazuje žalostno Lano: "Pogovarjala sem se z ekipo, ki je delala na pesmi Tabu in prišli smo do zaključka, da ne želimo velike produkcije. Prav tako nisem želela popravkov kože in vseh mogočih filtrov... Želela sem si, da vse prikažemo tako kot je. Pesem je zelo emotivna in odločila sem se spot posneti doma v svojem stanovanju. Doma se počutim veliko bolj sproščeno kot v studiju, imam neko svojo intimo in uspela sem občutit vsako besedo, ki sem jo odpela. Posnetek sem tudi sama zmontirala, sama sem se našminkala, postavila luči... V bistvu obstaja en posnetek, ki traja 4 minute in iz tega posnetka je narejen spot. Vrjamem, da sem na ta način uspela prenesti emocije, ki bi se drugače izgubile." nam je potek snemanja spota opisala Lana.

Priporočamo