Koliko naših politikov bo moč srečati na prireditvi Noč knjige?

21. 4. 2017
Deli
Koliko naših politikov bo moč srečati na prireditvi Noč knjige? (foto: profimedia)
profimedia

Pred svetovnim dnevom knjige bo v Sloveniji in zamejstvu 21. aprila že četrto leto potekala Noč knjige.

K projektu, ki poteka pod častnim pokroviteljstvom Unesca in katerega nosilca sta Založba Sanje in Javna agencija za knjigo RS, se obeta skoraj 200 prirediteljev z več kot 400 dogodki.

V nadaljevanju vas želimo opomniti na tri izmed njih.

Prvi se ima zgoditi šele v začetku prihodnjega tedna, a bi znal biti še posebno zanimiv, saj v ospredje psotavlja naslednjo temo ...

BRANJE KOT VREDNOTA MED POLITIKI

  • Pogovor z gosti iz sveta politike in založništva bo potekal na Vodnikovi domačiji Šiška, v ponedeljek, 24. aprila (19h).

Politiki in političarke dnevno odločajo o naših življenjih, ob svetovnem dnevu knjige pa razmišljamo, kaj rek "Povej mi, kaj bereš in povem ti, kdo si," pomeni v svetu politike. So bralne navade političnih odločevalcev in odločevalk del njihove medijske prezence?

Ali je branje pomembna vrednota, ki jo izkazujejo tudi javne osebnosti in na podlagi katere lahko ocenjujemo posameznikovo, oziroma posamezničino javno vlogo? Ali odločevalci sredi intenzivnosti vsakdanjega življenja najdejo čas za branje in po katerih knjigah najraje posegajo? To so vprašanja, ki jih bo z gosti odpirala novinarka Jedrt Jež Furlan.

Pridružili se ji bodo:

  • Neda Pagon, sociologinja in urednica
  • Uroš Grilc, nekdanji minister za kulturo
  • Gregor Golobič, nekdanji minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo

Vstop na dogodek je prost.

V okviru svetovnega dneva knjige pa vabijo tudi na celodnevno akcijo ustvarjanja portretov s knjigami:

PORTRETIRANJE: KNJIGA IN JAZ

  • Stritarjeva ulica, petek, 21. april (12h-19h)

Na dnevih knjige se bomo v petek cel dan samoportretirali. In to s knjigami! Ob stojnicah s knjigami bo stal studio za samoportretiranje Bojana Breclja, ki ponuja lepo možnost, da preden se s kupljeno knjigo napotimo v svoj najljubši bralni kotiček, odtisnemo svoj  avtoportet ter sporočimo, v kakšen odnosu smo s knjigo, kaj nam pomeni branje.

Pridite in prispevajte svoj košček v beleženje bralne Ljubljane - Unescovega mesta literature!

Nastala fotografija je vaše avtorsko delo, po e-pošti vas bomo obvestili, kje lahko pregledate in si jih naložite v visoki resoluciji. S podpisom boste zagotovili omejene pravice za uporabo vašega prispevka (fotografije in besedila) pri objavah, ki se naslavljajo na projekt Ljubljana Unescovo mesto literature.

Tudi Galerija Fotografije vabi na NOČ KNJIGE!

Vse prijatelje knjige in Galerije Fotografije, vabijo v njihovo knjigarno na posebno noč. NOČ KNJIGE!

V petek  21. aprila, od 18.00 do 23.00 jih lahko obiščite in pregledate njihovo prestro ponudbo fotografskih knjig. Ob tej priložnosti so za vas pripravili tudi popuste od 5% do 25% na izbrane knjižne naslove, ob vsakem nakupu pa vas tudi obdarijo.

Še več zanimivih dogodkov, ki so povezani s knjigo, pa boste našli tudi tukaj.