Koncertna turneja po Sloveniji v spomin na Oliverja Dragojevića

Koncertna turneja po Sloveniji v spomin na Oliverja Dragojevića (foto: Promocijski material) Promocijski material
Vir: STA
1. 10. 2018

Družina Oliverja Dragojevića je poskrbela, da se bodo lahko njegovi slovenski oboževalci poslovili od njega na način, kot bi to želel glasbenik. Tako je organizirana turneja po sedmih mestih, naslovljena Najlepše Oliverjeve in dalmatinske pesmi, na kateri bodo med drugimi nastopili Petar Grašo, Tony Cetinski, Davor Radolfi in Tereza Kesovija.

Pobudnik posebne turneje po Sloveniji je skupina Dupini, ki je Dragojevića 25 let spremljala na njegovih koncertih. Goran Franić - Njoko iz Dupinov je razkril, da je bila turneja dogovorjena že pred leti in bi jo morali izpeljati dve leti nazaj, a so se zaradi glasbenikove bolezni odločili, da jo prestavijo na čas, ko bo okreval. "Ampak to se na veliko žalost vseh nas ni zgodilo," je dejal.

Organizacijska ekipa slovenske turneje je napovedala, da gre za "velik in predvsem lep ter emocionalen projekt". Davor Dragojević pa je sporočil: "S tem projektom želimo kot družina Oliverja Dragojevića slovenskemu občinstvu omogočiti, da doživi Oliverjeve pesmi še enkrat, saj vemo, da so ga imeli Slovenci neizmerno radi, on pa je imel rad Slovence."

Na turneji po Sloveniji bodo največje Dragojevićeve uspešnice ob glasbeni spremljavi Dupinov prepevali njegovi najbližji prijatelji iz sveta glasbe.

Poleg že omenjenih bodo na odre v Ljubljani (9. 11.), Mariboru (10. 11.), Novem mestu (16. 11.), Novi Gorici (23. 11.), Celju (24. 11.), Kopru (25. 11.) in Slovenj Gradcu (2. 12.) stopili še Meri Cetinić, Jasna Zlokić, Tedi Spalato, Zorica Kondža, Klapa Cambi, Klapa Bonaca in Jure Brkljača, so sporočili iz Agencije Ekskluzivno. Omeniti velja, da se bosta - ob ostalih stalnih nastopajočih - Petar Grašo in Tony Cetinski na koncertih po Sloveniji izmenjevala.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri