Končno v gledališče: MGL premiera na novi lokaciji!

Končno v gledališče: MGL premiera na novi lokaciji! (foto: Promocijsko gradivo/MGL) Promocijsko gradivo/MGL
4. 6. 2021

Mestno gledališče ljubljansko je  med zaprtjem gledališča uspelo najti zunanjo lokacijo, na kateri bodo lahko junija odigrali vse ponovitve Slamnika v režiji Diega de Bree.

Premiera bo 9. 6. V predstavi igrajo vrhunski: Jaka Lah, Jana Zupančič, Tjaša Železnik, Jožef Ropoša, Uroš Smolej, Gašper Jarni, Viktorija Bencik Emeršič/Lena Hribar, Judita Zidar, Klemen Kovačič AGRFT/Matic Lukšič, Tomo Tomšič, Boris Kerč, Mario Dragojević k. g. in Klara Kuk. Spored predstav in morebitne spremembe so objavljene na spletni strani www.mgl.si.

predstava

𝗛𝗮𝗹𝗮 𝗟𝟱𝟲 - novo MGL prizorišče

Revitalizacija industrijskega objekta na Litostrojski ulici 56 v Ljubljani, t. i. Hale L56, ki se nahaja med Litostrojsko ulico in ulico Alme Sodnikove; predstavlja edinstveno priložnost za predrugačenje pogleda na del degradiranega industrijskega mestnega območja.

Oživitev objekta z umetniškimi vsebinami (del stavbe je že danes namenjen poslovni in gostinski dejavnosti), prinaša urbani kulturni utrip tudi izven mestnega središča. Prostor trenutno sprejme 300 gledalcev, nudi pa tudi prijeten atrij za klepet pred predstavo, v bližini je lokal Boschtiz - dnevna soba v osrčju litostrojske cone za vse, ki si želijo dobre glasbe, pijače in hrane.

predstava

Sedežni red

V Halo L56 boste lahko vstopili z abonentsko izkaznico sezone 2020/2021, hostese MGL pa vam bodo pokazale, v kateri coni je vaš abonentski sedež.

Topla oblačila

Smo sicer že na koncu koledarske pomladi oz. na začetku poletja, a vreme se nikakor ne stabilizira in temperature so za ta čas dokaj nizke, večer pa hladni. Sicer gre za pokrito prizorišče, vendar vam svetujemo, da se toplo oblečete, prostor namreč ni ogrevan.

PCT pogoji

Še vedno velja vladni odlok, ki določa, da je udeležba na prireditvah možna le ob upoštevanju pogoja PCT (to pomeni, da ste covid-19 preboleli, da ste se proti covidu-19 cepili ali pa imate negativen izvid hitrega testa oz. testa PCR). Dokazila niso potrebna za mlajše od 18 let, ki se prireditve udeležijo z ožjimi družinskimi člani oz. skrbniki. Za izpolnjevanje zahtevanega pogoja PCT je odgovoren obiskovalec sam, saj zaposleni v gledališču nadzora ne izvajamo.

 

Priporočamo