Kralja žara predstavila prvi Smoke House v Sloveniji!

7. 9. 2015
Deli

Oglje, les, smokerji ter mehko meso božanskega okusa in izjemnega vonja. Ozke ulice Ljubljane so zadišale po vonju dimljenih dobrot Texasa in Kansasa.

Kralja žara, Miha in Nejc Pešec sta odprla prvi Smoke House v Sloveniji.

Poleg restavracije Kralj žara, kjer bodo ljubitelji kulinarike lahko okusili vse tipične jedi Texasa in Kansasa, predstavljata tudi Kralj na hitro, takeaway lokal, ki bo zadovoljil okuse vseh mimoidočih. Posebnost restavracije je tudi v tem, da bo v njej možen nakup svežega vakumiranega mesa. Kot prvi v Sloveniji bodo ponudili točeno dimljeno pivo.

Kralj žara

V restavraciji Kralj žara se bodo ljubitelji kulinarike lahko seznanili z vsemi okusi Texasa in Kansasa, med katere sodijo tipične jedi, kot so pulled pork, pulled beef brisket, zorjeni steaki, spare ribs, baby ribs, potato salad, coleslaw, burgerji, cheese cake idr. Vse jedi bodo temeljile izključno na surovinah najvišje kakovosti. Posebnost bodo 24 ur dimljena govedina in 18 ur dimljena svinjina. »Načrtujemo tudi posebne menije, ki bodo časovno omejeni. Na njih se bo našel na cedrini deski dimljen losos, steaki iz različnih držav in različnih sort goveda, naša najvišja specialiteta pa bo govedina Kobe,« pojasnjuje Nejc Pešec.

Del redne ponudbe bosta USDA prime govedina Black Angus iz ameriških pašnikov in govedina black angus iz Irske. Kakovost slednje izhaja iz dejstva, da ima Irska zaradi podnebnih značilnosti najdaljšo pašno sezono v Evropi. Tako 90 odstotkov prehrane irskega goveda sestavljajo sveža trava in zelišča. Posledično ima meso višjo stopnjo vitaminov ter betakarotenov in je zato bogato rdeče barve. Podobno je tudi pri ameriškem govedu, ki vse svoje življenje preživi na prostem in na paši. Konstantno gibanje goveda in prehrana, ki temelji izključno na travi in zeliščih (brez antibiotikov in rasnih hormonov) poskrbita za mehko, aromatično meso izjemnega okusa, ki je močno marmorirano.

Vse vrste mesa, ki jih bodo lahko okusili obiskovalci restavracije, bodo v vakumirani obliki na voljo tudi za nakup.

Vrhunska vina in dimljeno pivo

Dimljene specialitete bodo nadgradili z izbrano vinsko karto, ki temelji na vinih iz Goriških Brd in Istre ter z izbranimi pivi iz Slovenije in Belgije. Kot prvi v Sloveniji bodo ponudili točeno dimljeno pivo Schlenkerla, na listi točenih piv se bo znašel tudi Bevog Tak Pale Ale.

Kralj na hitro

Koncept lokala Kralj na hitro temelji na takeaway jedeh in pijačah. Mimoidoči bodo lahko okusili sendviče z 18 ur dimljeno svinjino (pulled pork) in 24 ur dimljeno govedino (pulled beef) ter sveže pečenimi maslenimi in cimetovimi rogljički.

Lokal bo svoja vrata odpiral ob 7. uri zjutraj, ko bo po Trubarjevi ulici zadišalo po sveži kavi.

Široka ponudba kav zajema različne tipe kav z aromatičnimi sirupi, kot so rdeča vrtnica, vanilija, cimet, kokos ter še in še.

Miha Pešec njun celotni koncept opisuje: »Restavracija je nekako podaljšek najinega triletnega ustvarjanja, ko sva iz spletne trgovine z žari ustvarila celoten koncept Kralj žara, ki ljudem ponuja kakovostne izdelke tako na spletni strani kot tudi v salonu, ga nadaljevala z akademijami peke na žaru in ponudbo kakovostnega mesa, ki ga prej končni uporabniki niso mogli tako enostavno dobiti na krožnik. Restavracija tako predstavlja smiselno celoto, lahko pa vam namignem, da vsekakor ne bo zadnja.«

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel