Kritiki so navdušeni na novimi izganjalci duhov!

15. 7. 2016

Akcijska pustolovščina, na katero smo čakali 30 let, bo v naših kinematografih čez natanko dva tedna!

  • »Sijajno!« – Time
  • »Dekleta so enkratna!« – New York Times
  • »Kate McKinnon je noro zabavna!« – Rolling Stone
  • »Prava poletna filmska zabava!« – Washington Post

Tako, kot so bili redki nogometni navijači, ki so tik pred koncem evropskega prvenstva v Franciji postavljali na sam vrh reprezentanci Islandije in Walesa, je bil malokateri filmski ljubitelj pripravljen pričakovati kaj posebnega od nove različice IZGANJALCEV DUHOV. Toda dogaja se neverjeten preobrat. Kritiki so razsodili: novi Izganjalci duhov so pobrali pohvale najuglednejših filmskih strokovnjakov; revija Time ga razglaša za »sijajnega«, New York Times je navdušen nad novo žensko igralsko zasedbo (»Punce sekajo!«), ugledni kritik revije Rolling Stone Peter Travers meni, da so prav glavne igralke najmočnejši adut filma, zlasti Kate McKinnon, Washington Post pa opisuje film kot »pravo poletno zabavo«.

Ali gre tem pohvalam zaupati, se bomo lahko prepričali že čez dva tedna – od 28. julija – ko bodo IZGANJALCI DUHOV po 30 letih čakanja končno prišli tudi na naša filmska platna!

Znamenita spletna stran rottentomatoes.com že dolga leta zbira ocene in recenzije filmskih kritikov z vsega sveta in vseh mogočih medijev, od tiskanih do spletnih portalov. Vsak film mora zadovoljiti določena merila, da ga razglasijo za »svežega« – če film dobi več kot 60 % pozitivnih ocen, je torej vreden ogleda. IZGANJALCI DUHOV imajo trenutno več kot 75 % pozitivnih ocen, kar močno presega potrebne kriterije, in to kljub temu, da je prvi kino napovednik pred nekaj meseci izzval burne in večinoma negativne odzive občinstva.

V akcijski komediji IZGANJALCI DUHOV so Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon in Leslie Jones štiri znanstvenice, ki sklenejo zaustaviti invazijo pošastnih prikaznni v New Yorku tako, da sestavijo skupino za izganjanje duhov. Kmalu se jim pridruži tudi tajnik, ki ga igra Chris Hemsworth. Film je režiral Paul Feig, ki je tu združil vse elemente paranormalnih bitk, ki so bili značilni za izvirnik, z goro novih in nekaj starih likov. Ob omenjenih glavnih igralkah (in igralcu) se v stranskih vlogah pojavijo še Andy Garcia, Michael Kenneth Williams, Dan Aykroyd, Sigourney Weaver in Bill Murray.

Akcijska komedija IZGANJALCI DUHOV bo pri nas na sporedu od 28. julija!