Kulturni bazar že devetič v Cankarjevem domu!

29. 3. 2017

Kulturni bazar (KB) bo jutri, v četrtek, 30. marca 2017, že devetič potekal v Cankarjevem domu.

Enodnevna prireditev Kulturni bazar je namenjena strokovnim delavcem z različnih področij ter študentom različnih študijskih smeri, hkrati pa so vrata Cankarjevega doma ves dan, od 9. do 18. ure, odprta tudi širši javnosti – otrokom in mladim ter vsem, ki jih zanimata kultura in kulturno-umetnostna vzgoja.

Udeležba na KB je za vse obiskovalce brezplačna.

Poleg bogatega programa, ki bo potekal v vseh dvoranah in predavalnicah (več kot šestdeset dogodkov), bo pestro tudi dogajanje v vseh treh preddverjih Cankarjevega doma, kjer se bo na razstavnih prostorih predstavilo skoraj tristo kulturnih ustanov iz vse Slovenije (vsa slovenska gledališča, vsi muzeji in galerije, knjižnice, filmske in glasbene ustanove ...) ter partnerji Kulturnega bazarja iz drugih resorjev.

Skrbno izbrane gledališke, glasbene, plesne in filmske predstave bodo dopolnjevale delavnice, strokovna predavanja in razprave. Osrednja tema Kulturnega bazarja 2017 bodo kreativnost, kreativno partnerstvo in kreativno povezovanje.

Letošnja Bazarjeva kul-pot predstavlja ogled razstavnih prostorov kulturnih ustanov in partnerjev Kulturnega bazarja iz drugih resorjev v treh preddverjih Cankarjevega doma. Vsak udeleženec si oblikuje svojo kul-pot, nanjo se lahko odpravi kadarkoli od 9.00 do 18.00. Na kul-poti ga čakajo zanimive vsebine in dogodki, lahko pa se ustavi tudi v Bazarjevem kul-kotičku v Drugem preddverju, ki smo ga namenili prostoru za druženje, izmenjavi informacij in dobrih izkušenj, srečevanju z znanci, sodelujočimi izvajalci in ustvarjalci, listanju po različnih strokovnih revijah iz kulture ter otroških in mladinskih revijah Mladinske knjige Založbe ob brezplačni kavi, vodi, Kozjanskem soku ... in še kakšnem prijetnem presenečenju.

Program strokovnega usposabljanja in Program za otroke, mladino in vse, ki jih zanima kultura, sta objavljena na spletni strani www.kulturnibazar.si, kjer je tudi več informacij o dogodku.

Priporočamo