Kvatropirci izdali ploščo DO:ZDAJ

28. 2. 2020
Deli
Kvatropirci izdali ploščo DO:ZDAJ (foto: Promocijski material)
Promocijski material

Na razprodanem koncertu DO:ZDAJ, v kulturnem domu Mengeš, kjer so imeli Kvatropirci pred leti prvi nastop, so predstavili novo zgoščenko, premierno odpeli pesem Ko sreča je ujeta, v svojo družbo so povabili Čuke in Jana Plestenjaka in napovedali vseslovensko turnejo.

Kvatropirci so na svoji prvi plošči nanizali vse glavne hite zadnjih osem let, duete z Manco Špik, Janom Plestenjakom, Čuki, Erosi in drugimi.

Jan Plestenjak

Tako zgoščenka vsebuje kar neverjetnih 16 skladb in seveda moramo spomniti, da sta bili dve nagrajeni na festivalu MMS. S koncertom v Mengšu so Kvatropirci odprli vrata v slovensko turnejo Kvatropirci v melodijah sonca in morja.

Razprodan koncert, na katerem so tudi predstavili novo zgoščenko pa je bil nadvse zanimiv in poln presenečenj, sploh ko so na oder prišli Čuki in Jan Plestenjak. Mengeš so Kvatropirci izbrali iz posebnega razloga, ker je bil tukaj njihov prvi samostoji koncert.

Ni pa bil to le večer dobre glasbe, ampak je bil tudi poln zanimivih anekdot

Kvatropircev, ki so jih v karieri nanizali veliko, Jože Potrebuješ pa je tudi razkril, kako je sploh prišlo do sodelovanja s Kvatropirci v skupnem duetu Če se od spominov da živet. Namreč, Samo in Tomaž sta pred leti odpela Čukovo Šalala in ker je bilo to v 'posebnem stanju', sta ujela tudi Jožetovo oko.

Nov spot za pesem, Ko sreča je ujeta, je bil posnet v Piranu, Trstu in na Sočerbu, pod taktirko Igorja Pečolerja, Novisuals. Gre za nekoliko filmsko zgodbo, ki sta jo odigrala Primož Glavič in Katja Škofic, mlad zaljubljen par, ki je odrastel v Piranu, a ju življenje zaradi različnih ciljev loči. Ob slovesu na hrbtno stran njune fotografije napišeta, da se srečata čez 5 let na isti dan in na istem mestu.

Fotografijo pretrgata in odideta vsak na svoj konec. On se odpravi študirat v Ljubljano in v življenju uspe. Pridobi dobro službo, ima pozornost žensk, vozi dober avto. A ni srečen. Ona se odpravi delat v Italijo. Dela v pizzeriji, nobena ljubezen se ji ne obnese. V neki fazi pride celo do nasilja. Po 5 letih se ponovno snideta v Piranu in ....

Kdo so Kvatropirci?

Skupina Kvatropirci predstavlja v slovenskem prostoru pionirstvo štiriglasnega petja ob spremljavi kitare. Bili so med prvimi, ki so tovrstno glasbeno zvrst približali ljubiteljem glasbe širom Slovenije. Po skladbah s klapskim pridihom in narodnozabavnim zvokom, so nase opozorili s vojo različico pesmi Moja ansambla Modrijani, ki je postala pravi hit.Kilometrina članov skupine sega od zborovskega petja, preigravanja narodnozabavnih viž do odra Melodij morja in sonca.

Na slednjem so izkusili dve odlično sprejeti in uspešno zasidrani predstavitvi avtorskih pesmi, prvo leta 2016 za Pesem v sodelovanju z Manco Špik, za katero so prejeli tudi nagrado občinstva. Od omenjene balade naprej se je med občinstvom prijel že lep nabor njihovih pesmi, kot so Veter je vel, Ljubim te, ljubim, sodelovanje s Čuki v skladbi Če se od spominov da živet, z Janom Plestenjako v skladbi Res je dober dan, himna za šampione Odbojkarske zveze Slovenije, s Klapo Kampanel v skladbi Želim, z Ognjenimi muzikanti v skladbi strastna Do nebes in nazaj, pa z Gašperjem Riflom in drugimi. Nazadnje so pripravili, spet s številnimi pozitivnimi odzivi, svojo interpretacijo čustvene pesmi Deklica, priredbo ansambla Ajda.
   
Eden od vrhuncev delovanja Kvatropircev v zadnjem obdobju zagotovo predstavljata dva razprodana koncerta v Cankarjevem domu, ki so ju izvedli skupaj z Janom Plestenjakom.

Omenjeni projekt jih navdaja s ponosom, saj ni samoumevno imeti možnost izvesti celovečernega koncerta z Janom in prirediti njegove pesmi. To potrjuje njihovo prizadevanje za zagotavljanje visoke ravni kakovostnega nastopa, kot tudi glasbene izvedbe.

Publika Kvatropirce dojema kot večne romantike, zato so imeli, poleg velikih slovenskih odrov, v zadnjih letih čast prisostvovati in presenetiti pare na številnih porokah. Poleg čutne vsebine izvedenih pesmi, v kateri prav vsak poslušalec najde svoj košček spomina, se ponašajo tudi z ljudskim pristopom do občinstva, z njim komunicirajo, povežejo oder in poslušalce v eno ter nadgradijo s humorjem, ki nenarejeno izvira iz dolgoletnih poznanstev članov.

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan