Lady Marmalade, prefinjen burger z dobrim namenom

Lady Marmalade, prefinjen burger z dobrim namenom (foto: Hood Burger Press) Hood Burger Press
22. 5. 2019

Tudi letos so v Hood Burgerju k sodelovanju za dober namen povabili znanega kuharskega mojstra in z legendarnim Janezom Bratovžem razvili Lady Marmalade, burger s posebnim poslanstvom.

Od vsakega prodanega burgerja bodo namreč 1 EUR namenili za sofinanciranje nakupa transportne reanimacijske posteljice za novorojenčke v Ginekološko-porodniškem oddelku Splošne bolnišnice Celje, saj so v knežjem mestu pred kratkim odprli prvo poslovalnico Hood Burgerja izven prestolnice.

Lady Marmalade bo v vseh Hood Burger poslovalnicah v Ljubljani in Celju na voljo od danes do 2. junija.

lady maramalade

»Dobrodelni burger je eden tistih projektov, ki se jih vsako leto vedno najbolj veseliva, letos še posebej. Prvi meseci letošnjega leta so bili namreč predvsem gradbeni, saj smo urejali novo poslovalnico v Celju, zato sva spomladi že komaj čakala, da se spet zapodiva v kuhinjo,« sta povedala Klemen Ptičak in Til Pleterski, soustanovitelja Hood Burgerja. Mojstra ulične hrane sta skupaj z legendo slovenske visoke kulinarike Janezom Bratovžem ustvarila Lady Marmalade, prefinjen burger, ki je hkrati močan in nežen. Govedini s kraških pašnikov v domači bombetki družbo delajo zajetna kepica lombardijske Gorgonzole dolce DOP, džem briškega Merlota, ki ga v Hood Burgerju delajo sami, tanko narezan rdeči radič, ki so ga oplemenitili z domačim vinaigrette prelivom, vse skupaj pa zaokrožita popečena čebulica in hrustljava kraška panceta.

»Ko sta me fanta povabila k sodelovanju, sem bil počaščen, sploh ko sem izvedel, da gre za dober namen. Takoj sem v glavi imel osnovno idejo, nato pa smo jo s Tilom in Klemnom, ki sta res strokovnjaka z burgerje, razvili in dopolnili, tako da sem s končnim rezultatom zelo zadovoljen,« je na predstavitvi Lady Marmalade povedal Janez Bratovž in dodal: »Razmah ulične prehrane je odraz tega, da hitreje živimo, nimamo eno uro časa za kosilo, a tudi pri ulični hrani mora biti pomembna kakovost. Hood Burger to zagotavlja, to je poštena hrana. Til in Klemen ne delata na pamet, vidi se, da hrano jemljeta resno, resnično sta se posvetila kruhu, mesu in vsem sestavinam, ki so vrhunske.«

Poslanstvo Lady Marmalade bo zbrati kar največ sredstev za sofinanciranje nakupa transportne reanimacijske posteljice, ki jo nujno potrebujejo v celjski porodnišnici. »Pri nas se na leto rodi približno 1.800 novorojenčkov, ki pri prezgodnjem porodu ter določenih bolezenskih stanjih potrebujejo ustrezne ukrepe v prvih minutah po rojstvu. Kadar sami ne dihajo zadostno, je potrebno umetno predihavanje preko posebnih aparatur, z dodatkom ustrezne mešanice kisika in zraka, čiščenje dihalnih poti ter številni dodatni ukrepi, ob tem je izrednega pomena tudi preprečevanje podhladitve. Za pravilno in uspešno oskrbo novorojenčkov za naše štiri porodne sobe in operacijsko sobo potrebujemo vsaj eno opremljeno transportno reanimacijsko posteljico, s katero lahko zagotavljamo vse naštete funkcije tudi med prevozom novorojenčka med posameznimi lokacijami, v katerih poteka zdravstvena obravnava. Pomoči Hood Burgerja pri nakupu te opreme bomo zato iskreno veseli,« je povedal mag. Jakob Koren, predstojnik Ginekološko-porodniškega oddelka Splošne bolnišnice Celje.