Lani so Slovenci na Emi izbrali pesem Sebi, kakšna pa je letošnja ponudba?

4. 2. 2020
Deli
VIOLINA, KLAVIR, KITARA
Zala se je v glasbeni šoli učila violino, zdaj igra klavir in kitaro. Gašper pa je šolan kitarist, saj igra kitaro že od rosnih let, blizu pa so mu tudi vsa druga glasbila. (foto: Helena Kermelj)
Helena Kermelj

Čez dobrih štirinajst dni, 22. februarja 2020, bo znano, kdo bo nasledil Zalo in Gašperja, ki sta nas lansko leto zastopala na Pesmi Evrovizije v Tel Avivu.

Ponudba pesmi je tudi letos precej raznolika, mnoge - glede na to, da so zunaj že kratki izseki pesmi - pa zaenkrat pesmi še niso prepričale. Še več, nekateri domači in znani glasbeniki in različni poznavalci pop glasbe so mnenja, da tako slabe glasbene ponudbe oziroma tako slabih melodij že dolgo nismo imeli ...

In kako bomo dobili novega predstavnika? Izmed dvanajsterice (Simon Vadnjal, Saška, Gaja Prestor, Ana Soklič, Inmate, Manca Berlec, Tinkara Kovač, Božidar Wolfand – Wolf, Parvani Violet, Klara Jazbec, IMSET in Lina Kuduzović) bo zaenkrat še skrivnostna tričlanska strokovna žirija najprej izbrala dva superfinalista, nato pa bodo o zmagovalcu odločili izključno gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem.

Tisti glasbenik, ki bo prejel največ točk, bo zastopal Slovenija na Pesmi Evrovizije v Rotterdamu, kjer bo najprej nastopil v prvem predizboru, 12. maja. Če se bo zmagovalec Eme na tem predizboru uvrstil med najboljših deset, ga bomo videli tudi v finalnem večeru 16. maja. In kakšne imamo letos možnosti na Pesmi Evrovizije? So pesmi res tako slabe? Poslušajte kratke izseke skladb in si sami ustvarite mnenje.

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu