Lažni profil Franca Bogoviča na Facebooku pošiljal lažna sporočila uporabnikom

Lažni profil Franca Bogoviča na Facebooku pošiljal lažna sporočila uporabnikom (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
5. 2. 2019

Na družbenem omrežju Facebook se je v minulih dneh pojavil lažni profil z imenom in fotografijami evropskega poslanca Franca Bogoviča. Neznanci so z lažnega profila uporabnikom družbenega omrežja pošiljali sporočila z namenom ponujanja sumljivih finančnih storitev, so danes opozorili v Bogovičevi pisarni.

Kot so sporočili, Bogovič in njegova ekipa z lažnim profilom, ki je bil danes ukinjen, nista upravljala in z njim nimata nikakršne povezave. Poslanec upravlja uradno stran, ki jo preveril in potrdil Facebook.

Opozorili so, da je šlo v tem primeru za jasno krajo identitete in za poskus t. i. socialnega inženiringa, kjer so neznanci prek sporočil, ki so navidezno prihajali od javno znane in zaupanja vredne osebe, želeli prevarati uporabnike omrežja Facebook.

Bogoviča so na dogajanje opozorili previdni uporabniki Facebooka, zato so lahko hitro ukrepali in preprečili hujše posledice. Uradno prijavo zlorabe identitete so podali na Facebook, slovensko policijo in nacionalni odzivni center za kibernetsko varnost SI-CERT.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri