Ledena dežela je odprla svoja vrata na Kongresnem trgu

Ledena dežela je odprla svoja vrata na Kongresnem trgu (foto: Ledena dežela Press) Ledena dežela Press
30. 11. 2018 | Promocijsko sporočilo

Na otvoritvi sta zbrane pozdravila g. Zoran Janković, župan Mestne občine Ljubljana, ter g. Miro Rismondo, vodja projekta Ledena dežela. G. Janković je slovesno presekal led in tako odprl vrata v ledeni svet. 

Ledene skulpture, ki so jih oblikovali znani slovenski in tuji umetniki, se razprostirajo v veliki dvorani, ohlajeni na -4 ℃. Osrednja zgodba letošnje razstave so zmaji, po knjižni predlogi zamejskega avtorja Nika Kupperja  - Zmaji na poti. Znani avtor slikanic za otroke, ki živi in dela na avstrijskem Koroškem, nas v svojem delu, skozi pripoved celovškega zmaja, ki čarobno oživi, popelje prek vseh slovenskih dežel. Seveda se pomemben del zgodbe odvije tudi v Ljubljani, mestu, ki že stoletja živi prav v znamenju zmaja, v mestu, ki ima Zmajski most in nenazadnje zmaja tudi v svojem grbu. Posamezna poglavja slikanice Zmaji na poti so tako oživela v tokratni Ledeni deželi.

Da bo popotovanje po Sloveniji še bolj zabavno, se boste lahko spustili po ledenem toboganu iz zmajeve glave. V ledenem baru pa se boste pogreli ob vroči čokoladi, dišečem kuhanem vinu in čaju.

Ledena dežela se bo odprla danes, ko se prižge praznična osvetlitev Ljubljane, potem pa bo odprta vsak dan, od 10. do 23. ure.

Priporočamo