Legenda trampolinanja Greg Roe prihaja v Slovenijo!

Legenda trampolinanja Greg Roe prihaja v Slovenijo! (foto: Greg Roe) Greg Roe
4. 5. 2018

Na povabilo priljubljenega trampolin parka WOOP! v Slovenijo med 12. in 14. majem prihaja legenda trampolinanja, Kanadčan Greg Roe, širnemu svetu poznan po svojih vratolomnih trikih, s katerimi jemlje dih.

S svojimi triki preizkuša meje mogočega, najsi bo gravitacijski skok s 60 metrov ali pa noro vrtenje v zraku. Veliko pa je k njegovi prepoznavnosti pripomoglo tudi pojavljanje v priljubljenih televizijskih oddajah kot je America's Got Talent in na programu Discovery Channel. Znan je tudi po svojem unikatnem slogu poučevanja, ki je zmes kompleksne akrobatike in načel psihologije, z veliko mero zabave in preprostim učnim procesom, ki mu lahko sledi vsak. S poučevanjem je pričel že pri 12. letih, vse od takrat pa se lahko pohvali z gostovanji po celem svetu, tako so mu prisluhnili tudi sloviti akrobati iz Cirque du Soleil, pa tudi priljubljena madžarska košarkarska akrobatska skupina Lords of Gravity.

Njegova akrobatska kariera se je pričela pri rosnih petih letih, ko so se njegove poti prvič križale z gimnastiko, v katero se je zaljubil na prvi pogled. Kljub začetnim padcem ni odnehal in se leta 2007 veselil prvega naslova državnega prvaka na bradlji. Svoje znanje je še naprej razvijal in izpopolnjeval, kasneje pa iz bradlje presedlal na trampolin, kjer še danes rad presega meje nemogočega. Pri 17. letih se je poslovil od gimnastike in se posvetil trampolinu. »Užival sem v svobodi, ki sem jo občutil v zraku. Na trampolinu lahko letim in občutim izjemnost prostega pada brez da bi me vezale vrvi,« izrazi svojo ljubezen do športa, ki se mu posveča vse od najstniških let. Njegov talent in prirojena volja ter velika mera trdega dela so hitro obrodili sadove. Že v prvem letu si je prislužil naslov državnega prvaka in se vse od takrat uvrščal v sam državni vrh, od leta 2010 naprej pa je državo zastopal tudi na številnih svetovnih prvenstvih. Po poroki s športno strokovnjakinjo Trish McGeer se je njegova kariera naglo vzpela in kaj kmalu je s svojimi vadbami in posnetki na družabnih omrežjih postal simbol tega športa, kar mu je omogočilo sodelovanje z nekaterimi najboljšimi ekstremnimi akrobati na zemeljski obli. Svojo prepoznavnost je izkoristil za številne zveneče poslovne projekte, veliko energije pa posveča tudi dobrodelnosti. Ustanovil je namreč dobrodelno organizacijo Seabound International, ki v Hondurasu zagotavlja ustrezno infrastrukturo trampolinov in raznolike programe, pripomogel pa je tudi k razvoju Gtrampa, torej tekmovanja na vrtnih trampolinih, 'freestyle različice' olimpijskega trampolina.

Njegove vragolije na trampolinu si lahko v Woop!u ogledate tudi sami, Greg bo namreč skupaj s skupino Dunking Devils gostil tekmovanje v trampolinanju prostega sloga na velikem 5x5 trampolinu v nedeljo 14. maja ob 18. uri. Videli bomo tudi šov skupine Dunking Devils.