Leni Kravac v Tallinu

8. 4. 2016

Skupina Leni Kravac se je iz tričlanske ekipe instrumentalistov, ki so se združili leta 2011, razvila v skupino s sedmimi člani in kar dvemi frontmani.

Njihov glasbeni izraz je prav poseben Balkan fusion zvok, ki združuje mešanico žanrov, od metala do drum and bassa z elementi jazza in funka, povezuje pa jih zvok Balkana. Zato so se lani odpravili na mini ulično turnejo po Ljubljani, Zagrebu, Beogradu, kjer so nenajavljeni mimoidoče presenetili z neposrednim valom energične glasbe balkanskega temperamenta. Odziv ljudi jim je potrdil, da so prava skupina odličnih glasbenikov, ki vedno prinaša veselje in trenutke za zabavo.

Po koncertih v Sloveniji, naših sosednjih državah, Bratislavi, Budimpešti in Italiji, pa so se ta teden vrnili iz Tallina (Estonija), kjker so poleg Bowrain in Koala Voice predstavljali Slovenijo na Tallin Music Week festivalu.

''Čeprav baltske države niso navajene balkanskega temperamenta je naš alternativni turbo-folk zažigal v klubu in na ulicah,'' je povedal basist in ustanovitelj skupine Matija Jašarov.

Med uličnim poigravanjem so člani naleteli na tradicionalno estonsko gostilno, ki je praznovala 706. 'rojstni dan'. Seveda rojstnega dne brez glasbe ni, zato so pograbili inštrumente in pokazali kako vzdušje dvigne Leni Kravac.

Poglejte utrinke iz Tallina ...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri