Letos 28 novih Ambasadorjev znanj

Letos 28 novih Ambasadorjev znanj (foto: Goran Antley) Goran Antley
6. 6. 2016

Tanji Skaza, Anžetu Kopitarju, Vlasti Nussdorfer, Stojanu Petriču in drugim Ambasadorjem znanj se bo letos pridružilo 28 novih, ki bodo postali dodatni ključni členi verige v podajanju znanja prihajajočim generacijam. Med 28 novimi Ambasadorji bo kar polovica posameznikov, ki prihajajo z različnih koncev sveta. Morda samo nekaj imen: rusko-francoski princ Patrick Bellosselsky, svetovni lateralni mislec dr. Edward de Bono, Beograjčan, ki je že leta del hollywoodske filmske industrije, Miroslav Mitić, lastnik hotelskih verig na Malti Angelo Xuereb ...

Letošnje srečanje in imenovanje novih Ambasadorjev znanj, podelitev priznanj Referenca in certifikatov Učečih se organizacij bo na 3. Akademsko-gospodarskem kongresu (AEC 2016) v sredo, 8. junija, ob 18. uri v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju. Častni govornik bo minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, ki bo skupaj z direktorico Life Learning Academie podelil nove nazive Ambasadorjem znanj. Letos bodo med njimi tudi dr. Danica Purg, Ivo Boscarol in Andrej Šifrer.

Ambasadorji znanj bodo podelili priznanja Referenca mladim, ki so z delom v kateri od organizacij izstopali na različnih področjih. Priznanje jim bo omogočalo večjo prepoznavnost in izboljšalo možnost zaposlitve. Podeljena bodo tudi priznanja Mentor, in sicer vsem, ki so pomagali mladim do Reference. Certifikat Learning Brand bodo prejele vse Učeče se organizacije, ki jih je že 40, od tega 18 novih. Podelila jih bo predsednica Učečih se organizacij mag. Andreja Jernejčič. Cilj dogodka je poudariti in promovirati pomen izobraževanja ter spodbuditi podjetja k zavedanju, da sta učenje in znanje sestavini, brez katerih organizacije v prihodnosti ne bodo mogle uspešno delovati in obstati.

Že zjutraj ob 9. uri pa se bo začela konferenca, kjer se bodo predstavili novi Ambasadorji znanj. Sledili bodo prispevki o različnih oblikah povezovanja znanja med mladimi in o dobrih praksah povezovanja znanj v organizacijah. Konferenco bo ob zaključku popestril voden ogled posestva Brdo in gradu. Več o dogodku na: www.aecongress.eu.

Academic economic Congress se odvija v organizaciji Life Learning Academia, ki je tudi lastnik postopka za certificiranje in projekta Ambasadorji znanj, s katerim povezujemo svet, Slovenija pa postaja stekališče pomembnih posameznikov, ki so strokovnjaki na svojem področju in premorejo toliko srčnosti in etike, da svoja znanja delijo za dobro vseh nas in tistih, ki prihajajo.

Ambasadorji znanj so uveljavljene in znane osebnosti, ki imajo znanje iz svoje stroke ter delujejo v gospodarskih družbah ali javnih institucijah. Njihova vloga je, da v podjetju ali instituciji med mladimi na podlagi pravilnikov izberejo najboljše, to pomeni tiste mlade, ki izstopajo s svojim delom, imajo ideje ali so sodelovali pri zanimivih oz. dobrih projektih. Namen je omogočiti mladim pridobitev praktičnih znanj od tistih, ki jih imajo, in jih motivirati, da tesno sodelujejo z različnimi organizacijami, kjer ta znanja dobijo.

Priporočamo