Letošnji Sanremo zaznamovali škandal, visoka gledanost ter resnično dolgi glasbeni večeri

Francesco Gabanni (foto: Profimedia) Profimedia
10. 2. 2020

Z velikim finalom, ki je trajal neverjetnih šest ur, se je v Sanremu končal 70. festival italijanske zabavne glasbe, ki je med drugim prinesel novega evrovizijskega predstavnika. Italija namreč v Rotterdam pošilja 39-letnega Diodata, ki se mu je zmaga napovedovala zadnja dva večera.

Antonio Diodato je osvojil prvo mesto, Francesco Gabanni pa je bil tokrat drugi.
Sabrina Salerno je predstavila nepozabno uspešnico Boys, Boys, Boys.
S svojim energičnim nastopom je navdušila 74-letna Rita Pavone.
Letošnji Sanremo so najbolj zaznamovali gostje Ricchi e Poveri, ki so dvorano dobesedno dvignili na noge.
Četrtkov večer je še kako zaznamovala Ronaldova izbranka Georgina Rodriguez (na sliki z Amadeusom).
Voditelj Amadeus v družbi sovoditeljic (Diletta Leotta, Sabrina Salerno, Francesca Sofia Novello).

Eden izmd najbolj priljubljenih in cenjenih festival, po katerem so nastali mnogi podobni festivali po Evropi, med drugim tudi Pesem Evrovizije, je bil letos znan predvsem po dolgih večerih in precej boljši gledanosti kot lansko leto, saj si je vsak večer, ki je bil v povprečju dol šest ur, ogledalo najmanj deset milijonov gledalcev.

Italija v času Sanrema dobesedno živi za glasbo, saj je festival tako popularen kot nogomet, tako da so kar nekaj minut posredno namenili tudi nogometu. Gostitelji so šli celo tako daleč, da so povabili Ronaldovo izbranko Georgino Rodriguez, ki je bila sovoditeljica v četrtkovem večeru. Takoj v prvi vrsti pa jo je med drugim spremljal nogometni as, ki je le nekaj dni pred tem v Italiji obrnil nov list življenja.

In če je izgledalo, da bo 70. festivalska edicija minila brez večjih škandalov, sta v petek zvečer za največji šok poskrbela Bugo in Morgan, ki sta se, če strnemo, tako zelo skregala, da je Morgan kar skozi skladbo Sincero obračunal s kolegom ter ga v spremenjenem besedilu skladbe začel žaliti. Bugo jo imel v neposrednem prenosu, kar so zabeležile tudi kamere, v hipu vsega dovolj, tako da je sredi pesmi zapustil oder, vse skupaj pa je na koncu pripeljalo do diskvalifikacije.

Po petih glasbenih večeru, kjer se je skupaj predstavilo 24 glasbenikov in kjer ni manjkalo zanimivih gostov iz sveta glasbe in zabave, se je zmaga nasmehnila Diodatu, ki je stavil na pesem Fai Rumore. Na drugo mesto se je uvrstil Francesco Gabbani, ki je sicer prav tako veljal za favorita festivala in ki je na Pesmi Evrovizije že nastopal.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Complimenti #Diodato! 🌴 #Sanremo2020

A post shared by Sanremo Rai (@sanremorai) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Complimenti @diodatomusic 🎉 #FaiRumore #sanremo2020 #sanremo70

A post shared by Sanremo Rai (@sanremorai) on

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri