Letošnji Zimski festival zasnovali kot Hommage večnemu glasbenemu velikanu Ludwigu van Beethovnu

Letošnji Zimski festival zasnovali kot Hommage večnemu glasbenemu velikanu Ludwigu van Beethovnu (foto: Alesh Maatko) Alesh Maatko
26. 1. 2020

Mmineva 250 let od rojstva enega največjih glasbenih genijev vseh časov, Ludwiga van Beethovna. Ves svet slavi to pomembno obletnico, zato so tudi na Festivalu Ljubljana letošnji Zimski festival zasnovali kot Hommage večnemu glasbenemu velikanu.

Na novinarski konferenci, ki se je te dni zgodila v Viteški dvorani Križank, je direktor in umetniški vodja Ljubljana Festivala Darko Brlek spregovoril o poteku festivala.

Na koncertih med 2. in 6. februarjem bodo lahko obiskovalci prisluhnili celotni zbirki Beethovnovih Klavirskih koncertov ter Simfonijama št. 1 in 5. Na koncertih bodo nastopili mednarodno uveljavljeni pianisti, redni goste najbolj znanih svetovnih orkestrov in predstavili Beethovnov program ob spremljavi Orkestra Slovenske filharmonije.

Vstopnice (organizatorji sporočajo, da jih je na voljo le še nekaj) si lahko zagotovite na ljubljanafestival.si, Blagajni Križank ter na prodajnih mestih Eventima in Petrolu. O celotnem festivalu pa si lahko preberete tukaj.

Priporočamo