Levji kralj v ZOO Ljubljana: igralci obiskali prave živali!

Levji kralj v ZOO Ljubljana: igralci obiskali prave živali! (foto: Kolosej/Disney Press) Kolosej/Disney Press
9. 7. 2019

V težko pričakovanem filmu LEVJI KRALJ, ki na kino spored prihaja 18. julija, bomo poslušali Klemna Slakonjo, Tilna Artača, Majo Založnik,  Sebastiana Cavazzo, Uroša Smoleja, Klemna Mramorja in druge. V angleški verziji bosta glavni (pevski) zvezdi Beyoncé in Childish Gambino. Slovensko ekipo smo pred nekaj dnevi ujeli v ZOO Ljubljana, kjer so se srečali s pravimi živalmi.

Sebastian Cavazza, ki bo Mufasa, je bil navdušen nad levom Maksom, ki je nova pridobitev ljubljanskega Živalskega vrta. Poleg dovršene animacije pa ga je znova navdušila tudi zgodba : »Levji kralj razpre vprašanje, kaj pomeni boj za oblast pri živalih, kar lahko ljudje zelo dobro vpnemo v naš svet. Njegova zgodba je v novem filmu prikazana neverjetno realistično, skoraj kot dokumentarni film – sinhronizacija mi je bila v velik izziv in tudi v velik užitek. Komaj čakam, da si bom lahko vzel nekaj ur in si to zgodbo ogledal na velikem platnu.«

Klemen Slakonja se je v Živalskem vrtu najdlje zadržal pri surikatah, saj v filmu sinhronizira zabavnega surikato Timona: »Zelo rad se vživljam v like, ki so malo odpičeni. Zabavno je, ker nikoli ne veš, kaj te čaka v naslednji repliki.«

Klemen Mramor, ki sinhronizira odraslega Simbo pa je povedal: »Ko sem izvedel, da bom Simba, sem bil navdušen. To je res velika čast, vesel sem, da sem del ekipe, ki je sinhronizirala ta krasen film, ki je tako realističen, da te kar preseneti. Komaj čakam premiero 14. julija, ko bom končno lahko v celoti videl, kaj smo ustvarili.«

V filmu, ki si ga bo v kinu sicer mogoče ogledati tudi v angleščini, bomo poslušali nove verzije nekaterih izvirnih pesmi, ki v ušesih odzvanjajo že petindvajset let. V sinhronizirani verziji bo naslovno skladbo Krog življenja (Circle of Life) odpela Diana Lečnik (Duo Platin), Komaj čakam, da bom kralj (I Just can't Wait to be King) pa bodo peli Igor Štamulak , Vita Renko in Lan Zupančič, ki svoje glasove posojajo papagaju Zazuju, mladi Nali in mlademu Simbi. Pesem Bliža se (Be Prepared, verzija 2019), ki jo v filmu poje Scar, bo izvedel Uroš Smolej, Kaj v zraku je nocoj (Can You Feel the Love Tonight) pa bomo slišali iz ust Maje Založnik, ki poje v imenu odrasle Nale, in Klemna Slakonje, Tilna Artača in Klemna Mramorja, ki so sinhronizirali surikato Timona, svinjo bradavičarko Pumbo in odraslega Simbo. Hakuna Matata (Hakuna Matata) bodo prepevali že omenjeni Tilen Artač, Lan Zupančič in Klemen Slakonja, ki bo odpel tudi pesem Lev mirno spi (The Lion Sleeps Tonight).

Med znanimi imeni igralcev, ki bodo v slovenski verziji živalskim junakom posodili glasove so še Valter Dragan kot Scar, Maja Končar kot Sarabi in  Alenka Tetičkovič kot Shenzi.

ZVEZDNIŠKA ZASEDBA IZVIRNE VERZIJE

Childish Gambino in Beyoncé, ki sta svoja glasova posodila Simbi in Nali,  sta ustvarila novo različico z oskarjem nagrajene ljubezenske balade Can You Feel the Love Tonight, katere avtor in prvotni izvajalec je Elton John. Ta je avtor še dveh pesmi iz animirane klasike, I Just Can't Wait to Be King in Circle of Life, ki bosta prav tako dobili novo izvedbo, sicer pa je Elton za novega Levjega kralja ustvarjal tudi tokrat – popolnoma nova bo njegova pesem Never to late. Med glasbenimi izvajalci bo tudi Seth Rogen, z glasom katerega bo v filmu govorila svinja bradavičarka Pumba, ki bo skupaj z Billyjem Eichnerjem, JD McCraryjem in  Childish Gambinom izvedel veseljaško Hakuna Matata.

O ZGODBI

Levček Simba je dolgo pričakovani sin mogočnega kralja živali Mufase. Njegovo brezskrbno otroštvo se tragično konča, ko njegov častihlepni stric Scar ubije brata Mufaso, mladega levčka pa obtoži za njegovo smrt ter ga izžene iz kraljestva. V izgnanstvu Simba spozna nenavadna prijatelja - svinjo bradavičarko, ki sliši na ime Pumba, ter surikato Timona, hudomušna postopača brez vsakršnih skrbi. A ko se bliža čas odraslosti, ga obišče duh pokojnega očeta, ki mu naroči, naj se zoperstavi zahrbtnemu Scaru ter zasede svoje mesto na živalskem prestolu.

  • Vstopnice za premiero, ki bo v nedeljo, 14. julija, ob 10. uri dopoldne v Koloseju Ljubljana, so že v prodaji. Prav tako je na spletnih straneh kinematografov že mogoče kupiti vstopnice za predpremierne projekcije, ki bodo v sredo, 17. julija.

Družinska pustolovščina LEVJI KRALJ bo na rednem sporedu slovenskih kinematografov od četrtka, 18. julija.