Lifeclass hoteli na 4. Festivalu oranžnih vin v Izoli

29. 4. 2015
Deli
Ekipa LifeClass hotelov - slaščičarka Sladjana, izvršna direktorica za hotelsko operativo Lifeclass hotelov Maja Križmančič in hišni kuharski mojster Saša Janković (foto: LifeClass)
LifeClass

Ljubitelji vin in kulinarike so v petek, 24. aprila, svoje brbončice razvajali na Festivalu oranžnih vin.

Uradno odprtje je potekalo v cerkvici Marije Alietske na Manziolijevem trgu, degustacije vin pa so se odvile v Manziolijevi palači in letos prvič tudi v stari občinski palači na Verdijevi ulici.

Družabni dogodek je v središče postavil oranžno - četrto barvo vina, okrog 60 vinarjev iz celotne osrednje Evrope in celo Nove Zelandije pa je predstavilo več kot 200 vzorcev oranžnih vin. Organizatorji razlagajo, da gre za bela macerirana vina, narejena s postopki za rdeča, torej s podaljšanim stikom jagodnih kožic z moštom. Oranžna vina so med najbolj naravno pridelanimi vini, med katerimi je tudi veliko ekoloških in biodinamičnih pridelovalcev.

Na takšno pridelavo vina pa prisegajo v Svetu zdravih užitkov hotelov LifeClass, ki so na svoji stojnici obiskovalce postregli z izbranimi dobrotami. Ker se k mamljivim okusom vina odlično podajo tudi izbrani okusi kulinarike, je na stojnici portoroških hotelov Lifeclass hišni slaščičarski mojster Saša Janković s svojo ekipo pripravljal zdrave slaščice. Dišalo je po polnozrnatih miškah z divjimi šparglji, obiskovalce pa je premamljal tudi polnozrnati jabolčni zavitek s čokolado in pečenimi artičokami.