Literarno druženje v čast novi pesniški zbirki Barbare Pešut

19. 2. 2015

Sredino popoldne smo preživeli na Nazorjevi ulici v Ljubljani, bolj natančno v klubu Plac 33/45, kamor nas je povabila pesnica in pisateljica Barbara Pešut.

Dokazala je, da je mojstrica besede in prvovrstno pero poezije. Na izviren način nam je predstavila svojo drugo pesniško zbirko, ki jo je poimenovala Granit Žafran.

Dogajanje se je pričelo z Barbarinim nalezljivim smehom in nadaljevalo s prijetnim klepetom. Z avtorico zbirke se je pogovarjal urednik in založnik Aleš Šteger, ki za Barbaro pravi, da je pretanjeno humorna. Pesniška zbirka je svetla in temna, je topla in hladna oziroma kot bi jo opisala avtorica sama, je temno-vedra.

Sledil je recital pesmi ob spremljavi citrarke Tanje Klančnik. Na odru so se zvrstili očarljiva Polona Juh, zgovoren Klemen Klemen, mistična Vesna Milek, odločna Anja Rupel ter nerazdružljivi Marko Miladinović, David Furlan in Žiga Födransperg. Na koncu se jim je pridružil še zadnji romantik Šiške Roudi Rudi, ki je v svojem slogu prebral pesem z naslovom Ljubosumna.

Sredino popoldne se je prelevilo v večer, ki smo ga polni emocij in ob ritmih DJ Cice Mice tudi zaključili. Bilo je lepo.

Po dogodku zapisal: Tina Miladinović, fotografije Nada Mihajlović